Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės atspindžiai Trakų salos pilyje

Trakų salos pilyje fotomenininko Algimanto Aleksandravičiaus fotografijų paroda „LDK atgarsiai. Gudija” iš ciklo „A. Mickevičiaus takais – aktualusis paveldas Baltarusijoje – bendras praeities simbolis”.

Istorinėje Trakų pilies menėje - LDK istorijos lopšyje- išvysite 15-kos fotonuotraukų seriją, sukurtą trijų išvykų į istorines Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės žemes, dabartinėje Baltarusijos teritorijoje, metu. Fotonuotraukose užfiksuoti LDK kultūrinio-architektūrinio paveldo objektai svarbūs ne tik kaip istoriniai paminklai – tai ir A. Mickevičiaus poetinio pasaulėvaizdžio dalis, jo poemose išlikęs simbolinis LDK kultūros gyvybingumo pagrindas ir neginčijama Lietuvos bei Baltarusijos kultūrinė jungtis.

Nespalvotose fotografijose – palyginti mažai kam Lietuvoje matyti LDK laikus menantys architektūros objektai – 1330 m. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino statyta Lydos pilis, Naugarduko tvirtovės mūrai, ypač aktyviai ten veikusių didikų Sapiegų palikimas – Berezos Kartūzų vienuolynas, Alšėnų pilis, vienas įspūdingiausių išlikusių renesansinių dvarų ansamblių – Sapiegų rūmai Ružanuose.

Menininkas yra sukūręs fotografijų ciklus apie žymiausius Lietuvos ir pasaulio žmones, kūręs Olandijos karalienės portretą.

Parodos atidarymas – gruodžio 16 d. 17 val. Trakų salos pilies menėje. Paroda veiks iki 2010 m. sausio 18 d.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9939959sec.