2010 m. kovo 5–7 dienomis į Vilnių sugrįžta šurmuliuojanti

KAZIUKO MUGĖ

Vilniaus miesto savivaldybes sprendimu, nuo šiol kiekvienais metais Rotušės aikštėje bus organizuojamos etnokultūrinių regionų dienos. Ištraukus burtus paaiškėjo, jog pirmieji savo amatus ir dirbinius pristatys išradingieji Dzūkijos krašto atstovai. Dzūkijos krašto dainininkų, šokėjų, amatininkų pasirodymai sudarys didžiąją Kaziuko mugės linksmybių dalį.

Vyksiančios Kaziuko mugės metu:

  • Druskininkų vandens parkas kviečia visus į Rotušės aikštę, kurioje bus įkurtas šio parko "filialas" su pirtimi ir kubilu, pristatantis tradicinių pirčių kultūrą. Pirčių paslaugomis bus galima pasinaudoti tiesiog Kaziuko mugės metu
  • šalia Druskininkų vandens parko "filialo" veiks ir Druskininkų gydyklų "kabinetas", kuriame pirmasis Druskininkų daktaras SŪRUTIS konsultuos visuslankytojusbei susipažindins su kurorto natūraliais gamtiniais gydomaisiais veiksniais (purvu, mineraliniu vandeniu, druska ir kt.)
  • bus pristatomas poilsis Dzūkijos kaimo turizmo sodybose
  • DRUSKENIS vilios pasigaminti suvenyrų iš druskos.

Vilniečiai ir miesto svečiai turės progą susipažinti su druskininiečių tautodailininkų kūryba. Lankytojai turės galimybę ne tik stebėti, kaip dirba amatininkai, bet ir patys išbandyti savo sugebėjimus ar įsigyti meistro sukurtų bei pagamintų produktų. Vilniečiams koncertuos tautrinių šokių kolektyvas "Kadagys", liaudies muzikantai Kazimieras Žilionis ir Romas Dudzinskas, dainininkai Mikas Suraučius ir Justinas Lapatinskas.

Drukininkų kurotas "Kaziuko mugės"lankytojus taip pat džiugins,dalindamas „Kaziuko bilietus“, kuriaisjie galės pasinaudoti atvykę į Druskininkus. Pateikę "Kaziuko bilietą" jie galės pasinaudoti Druskininkų kurorto teikiamomis paslaugomis su 10 proc. nuolaida. Pasiūlymas galiojanuo 2010 m. kovo 15 d. iki 2010 m. gegužės 31 d. Mugės metu planuojama išdalinti 10 tūkst. "Kaziuko bilietų".

Išsamią 2010 m. KAZIUKO MUGĖSprogramą rasite čia.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16267896sec.