Valdovų rūmuose oficialiai paskelbtas Žalgirio mūšio kelionių maratono startas

Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų gotikinėje menėje, skambant fleitos melodijai ir žygiuojant viduramžių pasiuntiniams, startavo Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos projektas „Lietuvos - Lenkijos kelionių maratonas Žalgirio mūšio 600 - osioms metinėms paminėti“. Tikimasi, kad projektas ne tik paskatins vietinį Lietuvos ir Lenkijos turizmą, bet ir suteiks žmonėms progą prisiminti vieną svarbiausių Viduramžių įvykių ir išsamiau susipažinti su šalių istorija.

„Lietuvos ir Lenkijos turistai mielai kviečiami aplankyti po 10 istorinių objektų Lietuvoje ir Lenkijoje, dar kartą atrasti Viduramžių pilis ir daugiau sužinoti apie Žalgirio mūšio pergalę“, - komentavo Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktoriaus pavaduotojas, l. e. p. direktorius Juozas Raguckas.

Lietuvoje kelionių maratono dalyviai bus kviečiami aplankyti Vilniaus, Trakų ir Medininkų pilis, Vytauto Didžiojo bažnyčią Kaune, Birštono, Merkinės ir Veliuonos piliakalnius, Palangoje Birutės kalną, Pabaisko mūšio lauką ir Senųjų Trakų piliavietę. Visos šios vietos mena šlovingą Žalgirio mūšio istoriją, čia gyveno, valdė, kariavo ir ilsėjosi mūšio vadai, jie finansavo bažnyčių statybą ir supylė įspūdingus piliakalnius.

Interneto svetainėje http://www.zalgiriomaratonas.lt/. užsiregistravę projekto dalyviai didžiąją dalį objektų galės aplankyti nemokamai arba pasinaudoti išskirtinėmis nuolaidomis – t. y., mokėti mažiausio tarifo kainą. Pavyzdžiui, „Žalgirio mūšio kelionių maratono“ dalyviams apsilankymas Trakų pilyje kainuos tik 6 Lt, o Gedimino pilyje – 2 Lt.

Daugiausia maršruto objektų aplankiusiems turistams bus įteikti specialūs Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos ir rėmėjų prizai. Pagrindinio prizo steigėjas, tarptautinis kelionių organizatorius TEZ TOUR, nugalėtojui padovanos 4000 Lt vertės egzotišką kelionę dviems asmenims 4* viešbutyje Turkijoje su maitinimo sistema „viskas įskaičiuota".

Kelionių žaidimas vyks iki š. m. rugsėjo 26 d., o norintys tapti jo dalyviais pirmiausia turi užsiregistruoti interneto svetainėje http://www.zalgiriomaratonas.lt/. Aplankykite 10 istorinių objektų Lietuvoje, įamžinkite save nurodytose vietovėse - įkelkite šias nuotraukas į nurodytą svetainę, ir Jūs – jau pretendentas laimėti didįjį prizą. Visi užsiregistravusieji gali dalyvauti dar ir papildomuose konkursuose.

Projektą baigti ir apdovanojimus įteikti planuojama 2010 m. rugsėjo 27 dieną, kada bus minima Pasaulinė turizmo diena.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24064016sec.