Akordeono festivalis - jau greitai

Lietuvos akordeonistų asociacija (LAA) ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) š.m. rugpjūčio 1-7 dienomis rengia tradicinį tarptautinį akordeono festivalį, seminarą – praktikumą Palangoje.

Festivalio koncertų atlikėjai - tai kylančios žvaigždės, jaunos kartos perspektyviausi akordeonistai Nikola Tanaskovic iš Serbijos, Miroslav Leliuch iš Rusijos, Nerijus Bakula su Evelina Sašenko, Arnas Mikalkėnas su Tomu Razmumi, Lietuvos akordeonistų ansambliai „Chill ‘out“ ir „Subtilu-Z“, LMTA studentai, daugybė jaunų Lietuvos talentų, įvairių sudėčių ansamblių, orkestrai.

Džiazo vertybes atskleis Arno Mikalkėno (akordeonas) ir Tomo Razmaus (saksofonas) duetas projekte „Dueto menas“, intriguojantį pasirodymą atliks žavingas ansamblis „Subtilu-Z“. O kokia vasara be meilės istorijų? Neabejokite, papasakosime vieną ypatingųjų - „Meilės istoriją pagal Edith Piaf“. Tai bus lengvas muzikinis spektaklis, be abejo, kvepiantis Paryžiumi, meile, romantika, tų laikų prisiminimais, kuomet gyveno ši nuostabi artistė – Edith Piaf. Publikos pamėgtas Evelinos Sašenko, Nerijaus Bakulos, Pauliaus Zdanavičiaus ir Andriaus Kairio ansamblis gerbėjus kas kartą džiugina romantiškomis meilės dainomis, o pasiilgusiems meilės ir romantikos, atlikėjai paruošė intriguojančią programą, kuri nustebins ir patiks kiekvienam muziką mėgstančiam klausytojui. Jums koncertuos ir jaunieji Lietuvos talentai – profesionaliai viename iš televizijos projektų prisistatęs ir akordeono subtilybes pademonstravęs bei daugelio simpatijas pelnęs - Martynas Levickis, studijuojantis Londono Karališkoje muzikos akademijoje. Taip pat ir kito, ne mažiau populiaraus projekto finalininkas, jaunatviško entuziazmo nestokojantis ir meistriškai akordeono galimybes demonstruojantis Augustinas Rakauskas.

Reikšminga ir tai, jog seminaro – praktikumo metu įvyks trečiasis Lietuvos akordeonistų asociacijos Jaunimo sekcijos susitikimas bei koncertas. LAA Jaunimo sekcija, gyvuojanti septynerius metus, yra Lietuvos akordeonistų asociacijos, kuri savo veiklą tęsia jau daugiau nei dvi dešimtis metų ir vienija visos respublikos akordeonistus profesionalus, dalis, jau metus laiko sėkmingai vykdanti projektą „Nauji vėjai“. Tai respublikinis projektas, kuriuo siekiama suburti visos Lietuvos jaunuosius akordeonistus bendrai kūrybinei veiklai, tiesti nenutrūkstančius bendradarbiavimo „tiltus“ per visą šalį. Būtent tai ir atspindi projekto koncertų pavadinimas „Akordeono tiltai“. Kaskart vis kitas miestas – Klaipėda, Šiauliai, rudenį laukia Vilnius, o netrukus - „Akordeono tiltai - Palanga“. Kaskart skirtingi, pilni kontrastingos muzikos koncertai. Ypatingas laukia ir Palangoje, Palangos gimnazijoje, rugpjūčio 4d. 19 val. Naujai suburtas Jaunimo orkestras, jaunieji Talentai Martynas Levickis ir Augustinas Rakauskas drauge su jau Lietuvoje žinomais solistais, džiazo atlikėjais Nerijumi Bakula, Arnu Mikelkėnu, dainininke Evelina Sašenko ir kitais atlikėjais dovanos spalvingą, vasaros įspūdžius praturtinantį, akordeono muzikos vakarą.

Šių metų festivalis vyks ne tik tradicinėje erdvėje, S.Vainiūno muzikos mokyklos salėje (Maironio g. 8), klausytojai, miesto svečiai bus kviečiami ir į Palangos Kultūros centrą „Ramybė“ (Vytauto g. 35) bei Palangos gimnazijos koncertų salę (Jūratės g. 13).
Džiazo improvizacijos, originali šiuolaikinė muzika, klasikinių transkripcijų pavyzdžiai, lengvoji-estradinė muzika – tai septynias dienas truksiančios akordeono šventės veidas. Žanrų bei stilių įvairovė kiekvienam muzikos mylėtojui suteiks galimybę pasirinkti mėgiamą koncertą, sako festivalio meno vadovas Raimondas Sviackevičius.

Šiais metais į renginį pakviesti akordeono pasaulyje aukščiausią pripažinimą pelnę pedagogai, kurie S. Vainiūno muzikos mokykloje ves atviras meistriškumo pamokas (Master-class), skaitys metodinius pranešimus aktualiausiomis temomis, vyks įvairios diskusijos. Seminaro metu dirbs profesoriai iš Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pedagogai. Tarp jų vienas garsiausių pasaulyje atlikėjų ir pedagogų Gnesinų muzikos akademijos Maskvoje profesorius Friedrich Lips. Mokykloje vyks Lietuvos ir užsienio studentų akademinės muzikos pristatymai, rečitaliai bei kiti pasirodymai.

Po visą dieną trunkančių renginių poilsis vasaros kurorte nelaukiamas – kviečia naktiniai video seansai „Žymiausių džiazo ir populiarios akordeono muzikos atlikėjų koncertų vaizdo įrašai didžiajame ekrane“.

Pirmoji rugpjūčio savaitė – tai unikali proga visiems Palangos miesto gyventojams bei poilsiautojams išgirsti itin plačių galimybių, paslaptingą, o drauge ir pribloškiantį instrumentą – akordeoną. Dienas leidžiant saulėtame paplūdimyje prie gaiviosios Baltijos, vakarus kviečiame sutikti su romantiška, intriguojančia ir spalvinga muzika tradiciniame Tarptautiniame akordeono festivalyje Palangoje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18225598sec.