12-ąjį kartą vykstantis festivalis Tinklai aplankys kino mylėtojus Šiauliuose

2010 m. spalio 14–16 ir 21–23 d. Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ch. Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74, Šiauliai) viešės kino mylėtojų laukiamas 12-asis tarptautinis mažųjų kino formų festivalis „Tinklai‘10“. Šiais metais festivalio organizatoriai siūlo žiūrovams įdomias Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Islandijos, Danijos, Airijos, Vokietijos ir Baskų krašto trumpų filmų programas. Du spalio savaitgalius vilos kino teatro „Kapitol“ salėje vyksiančių išskirtinių trumpų filmų seansų pradžia – ketvirtadieniais–penktadieniais – 18 ir 19.30 val., šeštadieniais – 16.30, 18 ir 19.30 val.

Festivalis „Tinklai“, aplankęs Klaipėdos, Vilniaus, Kauno žiūrovus, kaip ir kasmet džiugins Šiaulių bei Panevėžio kino mylėtojus. Ch. Frenkelio viloje vyksiančiame festivalyje apsilankiusieji galės išvysti daugiausiai europietiškus filmus, tačiau čia netrūks ir specialių programų, kuriose – trumpametražiai Australijos, Naujosios Zelandijos, Izraelio ir kitų šalių filmai.

Festivalio „Tinklai“ organizatorius Artūras Jevdokimovas nori atkreipti mūsų dėmesį ne tik į minėtų šalių šių metų festivalio programos filmus, kurie ir taip populiarūs, pvz.: švedų, norvegų, baskų, tačiau ir į tuos, į kuriuos žiūrovai dėmesį atkreipia ne taip jau ir dažnai. Festivalio organizatorius išskyrė specialiąją „Interfilm“ programą, kurioje rodomi darbai iš Berlyno trumpų filmų festivalio. Šioje programoje demonstruojami rinktiniai filmai iš viso pasaulio. Ne ką mažiau įdomi turėtų pasirodyti ir eksperimentuotojų programa „Video. Kas toliau?“ A. Jevdokimovas teigia: „Ši programa – didelis klaustukas. Dabar filmai, ypač komerciniai, dažniausiai dar kuriami kino juostoje, tačiau trumpametražiai nekomerciniai filmai tokių finansinių galimybių neturi ir yra kuriami skaitmeniniu būdu, nes tai labiau prieinama. Mes visi gyvename medijų pasaulyje. Mus supa ekranai, judantys vaizdai ir kuo toliau, tuo dažniau. Vien internetas ką reiškia. Tam ši programa ir skirta. Dabar esame tarpiniame etape. [...] Mes pereiname į kitas medijas, kur visiškai neįmanoma nusakyti žanro. Programa „Video. Kas toliau?“ – apie technologijas.“

Lietuviškų filmų programoje pristatomas Julijos ir Rimanto Gruodžių filmas „Upė“, kuris šių metų sausio mėn. jau viešėjo Ch. Frenkelio viloje (http://www.ausrosmuziejus.lt/Naujienos/Dokumentinio-kino-filmo-Upe-premjera-Siauliuose). Filmo nemačiusiesiems A. Jevdokimovas siūlo atkreipti į jį dėmesį: tai geras kinas, kokių pastaruoju metu reta.

Šiemet tarptautinis mažųjų kino formų festivalis „Tinklai“ vėl rodys specialią filmų programą „Negalia – ne kliūtis“, skirtą neįgalumo temai kine. Programa sudaryta iš įvairių šalių filmų, suskaidyta į dvi dalis. Patys neįgalieji kuria filmus – nuo veiksmo juostų parodijų iki dokumentikos. Visi jie savotiški ir pasak A. Jevdokimovo, tokia programa reikalinga abiems pusėms: „Manau, kad šį projektą vykdysime ir toliau, nes žmonės skambina, rašo, nori dar daugiau peržiūrų.“

Kiekvienais metais vykstančio festivalio „Tinklai“ pagrindiniai informaciniai rėmėjai, aktyviai prisidedantys prie kultūrinio gyvenimo sklaidos Šiauliuose – savaitraštis „Šiauliai plius“, „Splius“ regiono televizija, naujienų portalas „Etaplius“, dienraštis „Šiaulių kraštas“, Šiaulių apskrities televizija, Šiaulių turizmo informacijos centras, taip pat mados ir laisvalaikio centras „Saulės miestas“.

Bilietų kainos: vienas kino seansas – 6 Lt, du kino seansai – 10 Lt.

Moksleiviams, studentams, senjorams – 3 Lt.

Abonementas – 50 Lt.

Žmonėms su negalia – nemokamai.

Informacija iš: http://www.tinklai.net/, http://www.ve.lt/naujienos/kultura/kulturos-naujienos/i-klaipeda-keliasi-kino-festivalis-tinklai-480363/

Informaciją apie festivalį teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Deimantė Bačiulė, tel. (8 41) 43 36 80, festivalio „Tinklai“ organizatorius VšĮ „Panoptikumas“ direktorius Artūras Jevdokimovas, mob. 8 676 24 020.

12-OJO Tarptautinio mažųjų kino formų festivalio „Tinklai“ programa Šiaulių „aušros“ muziejAus Ch. Frenkelio viloje

(Vilniaus g. 74, Šiauliai)

Spalio 14 d. / ketvirtadienis

18:00 Baskų kraštas – 74 min.

19:30 Estija – 84 min.

Spalio 15 d. / penktadienis

18:00 Best of Interfilm – 77 min.

19:30 Lietuva – 60 min.

Spalio 16 d. / šeštadienis

16:30 „Negalia – ne kliūtis“ 1 dalis – 52 min.

18:00 Airija – 72 min.

19:30 Islandija – 68 min.

Spalio 21 d. / ketvirtadienis

18:00 „Video. Kas toliau?“ – 67 min.

19:30 Latvija – 61 min.

Spalio 22 d. / penktadienis

18:00 Švedija – 80 min.

19:30 Vokietija – 55 min.

Spalio 23 d.. / šeštadienis

16:30 „Negalia – ne kliūtis“ 2 dalis – 66 min.

18:00 Suomija – 84 min.

19:30 Danija – 69 min.

Bilietų kainos:

į vieną kino seansą – 6 Lt.;

į du kino seansus – 10 Lt.

*Nuolaidos taikomos tik tos pačios dienos kino seansams.

Moksleiviams, studentams, senjorams – 3 Lt.

Žmonėms su negalia – nemokamai.

Abonementas – 50 Lt.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64778209sec.