Aušros muziejaus direktorius išrinktas jau trečiai LMA vadovo kadencijai

2010 m. gruodžio 15 d. Lietuvos muziejų asociacijai (LMA) švenčiant 15-os metų jubiliejų, Šiaulių „Aušros“ muziejaus direktorius Raimundas Balza Visuotinio susirinkimo narių balsų dauguma buvo išrinktas jau trečiai trejų metų kadencijai į LMA vadovo pareigas.

LMA – tai 1995 m. įsteigta savanoriška šalies muziejų organizacija, vienijanti 86 narius. Per 15-os metų gyvavimo laikotarpį asociacija padėjo Lietuvos muziejams tapti visuomeninio gyvenimo bei edukaciniu traukos centru savo regionuose. Asociacija, palaikanti glaudžius ryšius su Tarptautine muziejų taryba (ICOM) ir Europos muziejinių organizacijų tinklu (NEMO), nuolat teikia muziejams metodinę pagalbą ir informaciją, leidžia žurnalą „Lietuvos muziejai“, remia besikuriančius muziejus, organizuoja muziejininkų kvalifikacijos kėlimą, dalyvauja realizuojant kultūros ir švietimo programas.

Per Vilniaus miesto rotušėje vykusį iškilmingą 15-os metų sukakties minėjimą LMA vadovus ir narius sveikino Lietuvos Respublikos Prezidentūros, Seimo, Vyriausybės atstovai ir gausus asociacijos partnerių, kolegų, bičiulių būrys. LMA nariams sveikinimus skyrė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, LR Seimo Pirmininkė Irena Degutienė. LR Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius išreiškė padėką už profesionalų ir reikšmingą indėlį į Lietuvos muziejininkystę, už prasmingą veiklą telkiant Lietuvos muziejus bendram darbui.

Asmeninę padėką už svarų indėlį į Lietuvos kultūros ir meno vertybių puoselėjimą, muziejininkystės plėtrą ir populiarinimą LMA vadovui R. Balzai išreiškė LR Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Valentinas Stundys ir LR kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

„Šiandienos muziejai atlieka svarbų vaidmenį ugdydami brandžią ir aktyvių piliečių visuomenę. Skleisdami tarptautinę ir dalindamiesi savąja darbo patirtimi, mes suteikiame visiems, net patiems mažiausiems muziejams vienodas galimybes naudoti pažangiausius muziejinės veiklos darbo metodus. Ko negali padaryti vienas, galime padaryti kartu. Todėl tolygi regionų kultūrinė plėtra yra vienas svarbiausių mūsų tikslų ir laimėjimų“, – sako Lietuvos muziejų asociacijos vadovu trečią kartą išrinktas Šiaulių „Aušros“ muziejaus direktorius R. Balza.

Daugiau informacijos teikia ,,Aušros“ muziejaus direktorius Raimundas Balza, tel. 8 41 52 43 90.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69897389sec.