Stacionarios orientavimosi trasos – metų turizmo infrastruktūros projektas

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos paskelbė konkurso „Sėkmingiausias 2010 metų turizmo projektas“ nugalėtojus. Tarp laureatų ir Neringa.

Stacionari orientavimosi sporto trasa „Atrask Nidą su „Škoda“ pripažinta sėkmingiausiu 2010 metų turizmo infrastruktūros projektu.

Konkurse dalyvavo 80 projektų, kuriuos teikė savivaldybės, turizmo verslo asociacijos, turizmo informacijos centrai. Kaip teigė, konkurso organizatoriai, šiemet sulaukta rekordinio paraiškų skaičiaus.

Konkursu siekiama, kad turizmo sektoriaus naujovės, iniciatyvos, geriausios verslo idėjos bei sprendimai taptų kuo žinomesni ir taip būtų skatinama vietinio turizmo plėtra Lietuvoje.

Konkurso „Sėkmingiausias metų turizmo projektas“ dalyviai buvo vertinami pagal indėlį gerinant Lietuvos turizmo įvaizdį, inovatyvumą, konkurencingumą, pasiektus veiklos rezultatus, taip pat buvo vertinamos gautos pajamos, investicijos, aptarnautų turistų ir įgyvendintų informacinės sklaidos priemonių skaičius.

Pirmosios stacionarios orientavimosi trasos Neringoje – puikus viešo ir privataus sektorių bendradarbiavimo vaisius. Projektas įgyvendintas bendradarbiaujant Neringos savivaldybei, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijai, Neringos sporto mokyklai bei „Škoda“.

Liepos bei rugpjūčio mėnesiais poilsiaujantiems Neringoje buvo siūloma ne tik išbandyti sezono naujieną - stacionarias orientavimosi trasas bet ir dalyvauti žaidime bei atrasti dar neregėtą Neringą.

Suskaičiavus dalyvių korteles, kurias buvo galima palikti žemėlapių įsigijimo vietoje, paaiškėjo, kad žaidime panoro dalyvauti ir trasas išbandė apie 300 žmonių. Netikėtas stacionarių orientavimosi trasų populiarumas rodo, kad atostogaujantys Neringoje nepasitenkina vien pasyviu poilsiu, todėl kitais metais projektą ketinama tęsti Pervalkoje. Stacionarios orientavimosi trasos, kurias sudaro 60 kontrolinių punktų pėstiesiems ir dviratininkams įrengtos norint išvilioti žmones iš tradicinio maršruto „viešbutis – jūra“. Kai kurie punktai įrengti tokiose vietose, į kurias dažniausiai žmonės nenuklysta.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68402982sec.