Birštonu domisi turistai iš Suomijos

Sausio 20-23 d. Helsinkyje, Suomijoje, vyko tarptautinė turizmo paroda „MATKA 2011“. Šiemet, po vienerių metų pertraukos, joje vėl buvo pristatyti Birštono turizmo ištekliai. Sprendimas vykti į Suomiją priimtas dėl kelių priežasčių. 2010 m. nuo gegužės mėnesio pigių skrydžių bendrovė atidarė naują maršrutą, jungiantį Kauną su vienu svarbiausiu Suomijos miestu - Tampere, o iš Helsinkio į Vilnių lėktuvai skrenda kasdien du kartus per dieną. Pernai Birštono TIC apsilankė beveik 3 kartus daugiau turistų iš Suomijos, nei 2009 m. Šios šalies turistai kurorto apgyvendinimo įmonėse apsistodavo vidutiniškai 3 naktims. Daliai parodos lankytojų Birštono vardas jau buvo pažįstamas, keli jų paminėjo žinantys, jog Birštono partneris yra Siusmą, Suomijos miestelis, įsikūręs prie giliausio šalies ežero Paijane.
Suomiai keliauja ne tik oro transportu, bet ir autokemperiais. Todėl ypatingo dėmesio sulaukė Lietuvos kempingų asociacijos išleistas Lietuvos žemėlapis, kuriame sužymėti asociacijai priklausantys kempingai. Dažnas suomis klausdavo kempingų žemėlapio ir pagal jų išsidėstymą šalyje planuodavo savo kelionės maršrutą.
Parodoje „MATKA 2011“ Birštono kurortas pristatytas Lietuvos kurortų asociacijos stende, kuriame kartu darbavosi ir Druskininkų, Neringos, Trakų TIC atstovai, bei Vilniaus ir Kauno savivaldybių atstovai. Lietuvos delegacijai talkino Lietuvos TIC Helsinkyje direktorius Darius Skaudis, kuris su stendo lankytojais bendravo suomių kalba. Per keturias dienas parodoje apsilankė daugiau nei 83000 lankytojų, t.y. 2000 lankytojų daugiau nei 2010 metais. Net 90 proc. parodos lankytojų teigia, kad į parodą atėjo norėdami suplanuoti savo keliones į užsienį ir didesnė dalis jų kelionėms pasiruošę skirti nuo 500 iki 3000 eurų. Vidutinis parodos lankytojų amžius nuo 25 iki 39 metų ir nuo 45 iki 54 metų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46763897sec.