Prevencinė akcija «Saugaus eismo savaitė»

2011 m. balandžio 4–9 d. Šiaulių „Aušros“ muziejuje vyks prevencinė-edukacinė akcija „Saugaus eismo savaitė“. Per akciją bus galima aplankyti „Aušros“ muziejaus padalinį – Dviračių muziejų (Vilniaus g. 139, Šiauliai), apžiūrėti ekspoziciją „Dviratis ir Lietuva“ ir dalyvauti edukaciniame užsiėmime „Važiuok dviračiu saugiai“.

Edukacinio užsiėmimo kaina vienam dalyviui – 1 Lt, užsiėmimas vedamas susidarius ne mažesnei kaip 5 dalyvaujančiųjų grupei.

Šiaulių „Aušros“ muziejus ypatingą dėmesį skiria šviečiamajai veiklai. Muziejus garsėja kaip svarbus Šiaurės Lietuvos edukacinis centras, pristatantis edukacinius projektus, programas, užsiėmimus, renginius, vakarus, akcijas ir kt. Vidutiniškai per metus muziejaus edukacinėje veikloje dalyvauja 10 000 moksleivių, studentų, suaugusiųjų.

Prevencinė edukacinė veikla „Aušros“ muziejuje pradėta vykdyti nuo 2005 m., kuomet Dviračių muziejuje buvo paruoštas naujas edukacinis užsiėmimas „Važiuok dviračiu saugiai“. Vienas iš pagrindinių šio užsiėmimo tikslų – mažuosius išmokyti, vyresniems dviratininkams priminti saugaus elgesio gatvėse ir keliuose taisykles, supažindinti su pagrindiniais kelio ženklais, ugdyti savisaugos jausmą, skatinti, kad vaikai keliuose būtų drausmingi, atidūs bei atsargūs. Šiame edukaciniame užsiėmime jau apsilankė daugiau kaip 2 000 moksleivių iš viso Šiaurės Lietuvos regiono.

Pirmą kartą vykdoma akcija „Saugaus eismo savaitė“, pasak „Aušros“ muziejaus Edukacijos skyriaus vedėjos Astos Vaitkienės, tai ne tik puiki galimybė aplankyti Dviračių muziejų, bet ir išmokti saugaus elgesio kelyje: „Akcija turėtų būti ypatingai svarbi šeimoms, juk neužtenka vaikui nupirkti dviratuką ir išmokyti juo važiuoti. Būtina pasirūpinti ir mažųjų saugumu.“

A.Vaitkienės teigimu, edukacinis užsiėmimas „Važiuok dviračiu saugiai“ ypač naudingas mažiesiems dalyviams: juos edukacijos vadovas supažindins su saugaus elgesio važinėjant mieste ar užmiestyje taisyklėmis, primins, be kokių aksesuarų nevalia leistis į kelią, atsakys į dominančius klausimus.

Prevencinės akcijos draugais mielai sutiko tapti Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, kiekvienam akcijos dalyviui padovanosiantis po atšvaitą ir tokiu būdu atkreipsiantis jų dėmesį į saugumo kelyje svarbą, bei VĮ „Šiaulių regiono keliai“, Dviračių muziejui padovanojusi vaizdines edukacinio užsiėmimo priemones – du kelio ženklus. Tikimasi, kad šis bendradarbiavimas, kaip ir prevencinė akcija, prisidės prie saugaus eismo bei kultūringo važiavimo dviračiais įgūdžių ugdymo.

Informaciją apie prevencinę akciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Edukacijos skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. (8 41) 52 43 94, el. paštu [email protected].

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15237689sec.