Šventė artėja – norisi paplatinti gatves

Tarptautinės Hanzos dienos – po poros savaičių. Baigėsi naujųjų laikų Hanzos sąjungos miestų registracija į šventę. VšĮ "Hanza Kaunas 2011" direktorius Darius Rumšas juokauja: reikėtų platesnių gatvių Senamiestyje, kad visiems svečiams užtektų vietos.

– Tikriausiai jau aišku, kiek delegacijų planuoja atvykti į Kauną?

– Taip, registraciją baigėme. Oficialiai ketina atvykti delegacijos iš 86 Europos miestų, tačiau tai – ne viskas. Du Vokietijos miestai – Herefordas ir Rostokas – paprašė daugiau vietos prisistatyti Rotušės aikštėje, kurioje įsikurs Hanzos miestų paviljonai. Herefordas ketina pristatyti 25 savo regiono miestus, o Rostokas – net 34 miestus, esančius tame regione. Taigi miestų dalyvių bus gerokai daugiau, ir tai pranoksta visus mūsų lūkesčius. Beliks tik suvaldyti didžiulius žmonių srautus, kad visiems būtų patogu. Juk gatvių Senamiestyje nepaplatinsi.

– Paprastai miestams atstovauja žymūs žmonės. Kas jie?

– Delegacijų vadovai – miestų merai ar jų pavaduotojai. Štai Rusijos miesto Velikij Novgorodo meras Jurijus Bobryševas – alkoholio gamybos verslo magnatas. Beje, Rusijos miestai šiemet itin aktyvūs, ir šventei ruošiasi labai rimtai. Delegacijos atsiveža ir verslininkų, menininkų, muzikantų.

– Kuo svečiai ketina nustebinti?

– Paviljonuose, kuriuose prisistatys miestai, bus galima gauti labai įvairios informacijos – turizmo, verslo, kultūros srityse. Delegacijų nariai bendraus, prekiaus suvenyrais. Bus galima paragauti ir kulinarinio paveldo šedevrų iš tų regionų, kuriems atstovaus delegacijos. Į šventę atvyksta 32 meno kolektyvai, norintys pasirodyti specialiai tam skirtose scenose. Neabejotinai jie demonstruos savo sugebėjimus ir kitose miesto erdvėse, tad pažiūrėti bus į ką.

– Ar tokia svečių įvairovė reiškia, kad kauniečiams reikėtų pasirūpinti užsienio valiuta – eurais ir rubliais? Juk norėsis ką nors tarptautinėje mugėje įsigyti ar gatvės muzikantui į skrybėlę įmesti.

– Eurų kaupti tikrai nereikia, o ir grėsmės litams pabėgti į užsienį tikrai nėra. Manau, kad prekiautojai iš užsienio prisitaikys prie mūsų pinigų, tad bus galima ir pasiderėti. Į mugę nori atvykti prekybininkai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, tačiau daugiausiai norinčiųjų – tarp Lietuvos tautodailininkų ir verslininkų.

– Tai gal ir kainos mugėje bus didesnės nei įprastai?

– Kainos neturėtų kilti ir kandžiotis. Dėl sunkmečio niekas nesitiki ypatingos prekybos, tad kelti kainas būtų visai neprotinga.

– Pirmasis šventės akordas – menininkų pleneras "Santaka". Ar jam jau pasiruošta?

– Gegužės pirmosiomis dienomis į Kauną pradėjo rinktis plenero dalyviai iš įvairių šalių. Artimiausiomis dienomis turėtų nuskambėti ir šiek tiek neoficialus plenero atidarymo akordas – pakelsime simbolines vyno taures. Plenero dalyvių darbai bus pristatyti šventėje.

– Ko dar trūksta, kad šventė būtų tikrai vykusi?

– Baigiame viską šlifuoti. Tad likusi sėkmės dalis – visagalio oro rankose. Jeigu oras bus geras, bus smagu ir šventės dalyviams, ir svečiams. Tikimės, kad taip ir bus.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16367698sec.