Kitais metais Vilnius taps Baltijos šalių išvykstamojo turizmo sostine

Nuo kitų metų Vilniaus oro uosto keleivių srautus didins ir kaimyninių Baltijos šalių gyventojai. Tranzitu per sostinės oro uostą dalį latvių ir estų turistų į pietų Europos kurortus skraidins kelionių organizatorius „Novaturas“. Planuojama, kad per vasaros kelionių sezoną Vilniaus oro uostas aptarnaus apie 16 tūkst. tranzitinių keleivių iš Latvijos ir Estijos. Kartu su lėktuvus papildysiančiais lietuviais tai sudarys papildomus 88 skrydžius Vilniaus oro uostui arba bendrą 30 tūkst. keleivių srautą.

Dalis „Novaturo“ poilsinių kelionių lėktuvų iš Talino ir Rygos leisis Vilniuje, o iš čia, pasipildę lietuviais, maždaug po valandos kils skrydžiui į Europos kurortus. Iš ten grįžtantys lėktuvai pirmiausiai leisis Vilniaus oro uoste, kuriame latviai ir estai atskirais skrydžiais bus išskraidinti į savo šalių sostines.

„Prieš porą dienų pristatėme kitų metų vasaros kelionių sezoną, kuriame turėsime net šešias naujas kryptis. Remdamiesi ankstesne patirtimi bei klientų nuomonės tyrimais, ryžomės drąsiam ir kartu inovatyviam žingsniui vienu metu pristatyti tokį kiekį naujienų iškart visoms trims Baltijos šalims. Mūsų duomenimis, būsime pirmasis kelionių organizatorius Europoje, savo kelionių plėtrai pasitelkęs tranzitinius skrydžius. Šioje situacijoje laimės visi – lietuviai, latviai ir estai turės galimybę atostogauti naujuose kurortuose, Vilniaus oro uostas aptarnaus didesnį kiekį keleivių, o mūsų partneriai „Small Planet Airlines“ ženkliai išplės savo krypčių pasiūlą“, - teigia „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Pasak „Novaturo“ vadovo, toks sprendimas Baltijos šalių gyventojams leis pasiūlyti naujų poilsio kelionių krypčių. „Visų trijų Baltijos valstybių rinkos yra ganėtinai mažos, todėl tiesioginiais skrydžiais galima pasiekti tik labai mažą dalį Europos miestų. Suderinę tranzitinį srautą ir naujų krypčių poreikį, nuo šiol mes galime pasiūlyti patogius skrydžius į tuos kurortus, kurių anksčiau taip lengvai pasiekti nebuvo įmanoma“, - sako L. Aldonis.

„Esame užsitikrinę, kad kitais metais bus pasiektas rekordinis reguliariųjų ir užsakomųjų - atostoginių krypčių skaičius. Džiugu, jog turėdami mažiausią transferinio keleivio mokestį Europoje – 4 Lt, buvome pasirinkti kaip tranzitinis oro uostas“, – sakė Tarptautinio Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Tomas Vaišvila. Jis tiki, kad Vilniaus oro uoste gali būti vystomas atostogų tranzitas ne tik Baltijos, bet ir kituose regionuose – krypčių įvairovė, anot jo, traukia baltarusius, latvius ir kitų šalių piliečius.

„Novaturas“ planuoja, jog per 2012 m. iš Vilniaus oro uosto iš viso turės 651 išvykstamąjį skrydį.

Lėktuvai iš Rygos ir Talino Vilniuje leisis anksti ryte ir bus paskirstomi į 4 skrydžius. Netrukus šie keturi lėktuvai kils kas 5 minutės ir išskris į pietų Europos kurortus.

„Keliautojai taip pat galės nusipirkti ir tik bilietus į šiuos skrydžius, neperkant viso kelionės paketo. Planuojama, kad bilietus į mūsų skrydžius bus galima įsigyti visose bilietų paieškos sistemose, todėl tikimės aptarnauti ne tik Baltijos šalių gyventojus, tačiau ir jas lankančius užsienio piliečius“, - dėsto „Novaturo“ generalinis direktorius.

„Novaturo“ skrydžius vykdysiančių avialinijų „Small Planet Airlines“ vadovo Vytauto Kaikario teigimu, kompanija yra pasirengusi įgyvendinti net ir didesnį skrydžių kiekį.

„Skrydžių rinkai tiek Lietuvoje, tiek Europoje atsigaunant po sunkmečio, didėjant keleivių srautams, plečiame savo veiklą ne tik Vakarų Europoje, bet ir stipriname bendradarbiavimą su savo ilgamečiais partneriais. Šiuo atveju keleivius skraidinsime dviem „Small Planet Airlines“ lėktuvais – „Boeing 737-300“ ir „Airbus A320“, ir jeigu bus būtinybė, plėsime savo lėktuvų parką“, - sako „Small Planet Airlines“ direktorius Vytautas Kaikaris.

Kelionių organizatorius „Novaturas“ jau paskelbė kitų metų vasaros sezono metu lietuviams siūlysiantis 15 skirtingų poilsio krypčių – daugiau jų neturėjo iki šiol rekordiniais buvusiais 2007-aisiais metais (14 krypčių). Prie tradicinių ir lietuvių pamėgtų poilsio vietų, tokių kaip Turkija, Bulgarija, Kretos ir Rodo salos, Ispanija ir Portugalija, prisidės ir kitų metų naujienos: Kipras, Koso sala ir Chalkidikės pusiasalis Graikijoje, Kroatija, Sicilija ir Andalūzijos regionas Ispanijoje. „Novaturo“ siūlomas kurortų sąrašas bus didžiausias visoje Baltijos šalių rinkoje.

„Novaturo“ įmonių grupė trijose Baltijos šalyse planuoja kitąmet išvežti ilsėtis 130 tūkst. turistų.

Apie „Novaturą“:

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 1700 skrydžių daugiau kaip 20 krypčių. 2010 metų „Novaturo“ įmonių grupės apyvarta buvo 201,7 mln. litų, o „Novaturo“ paslaugomis pasinaudojo 103 tūkst. Baltijos šalių gyventojų.

Apie Vilniaus oro uostą:

Pagrindinis Lietuvos oro uostas yra vienas labiausiai augančių oro uostų Europoje. Reguliariaisiais maršrutais skrydžius vykdo 17 aviakompanijų. Keleivių skaičius 2010 m. buvo 1,37 mln., o 2011 m. prognozuojamas – 1,64 mln., keleivių srauto augimas – 20 proc..

 

Apie „Small Planet Airlines“:

„Small Planet Airlines“, turinti keturis oro vežėjo pažymėjimus ir atstovybes Lenkijoje, Didžiojoje Britanijoje, Lietuvoje ir Italijoje, priklauso aviacijos verslo grupei „Avia Solutions Group“. „Small Planet Airlines“ teikia užsakomųjų skrydžių, orlaivio ir įgulos nuomos ir specialių užsakymų paslaugas kelionių organizatoriams, oro linijų bendrovėms, privačioms ir vyriausybinėms įmonėms. „Small Planet Airlines“ lėktuvų parką šio žiemos sezono metu sudaro šeši „Boeing 737-300“ ir vienas „Airbus A320” tipo orlaivis.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4561069sec.