Lietuvos šokio savaitė prestižinėje Dock 11 scenoje Berlyne

Spalio 25 – 28 d. vienoje žinomiausių Vokietijos šokio erdvių – Berlyne esančiame Dock 11 - pirmą kartą Vokietijoje plačiajai auditorijai bus pristatomas šiuolaikinis Lietuvos šokis.

Programos rėmuose - trys lietuvių šokėjų spektakliai – „Taip“, „Salamandros sapnas“ ir „Sibilė“.

Šokio performanse „Taip“, kurį sukūrė Raimonda Gudavičiūtė, Mantas Stabačinskas ir Audronė Molytė plėtojama viena svarbiausių žmogiškosios egzistencijos temų – meilės sau tema ir kvestionuojama, kodėl kitus mylime labiau nei save, kodėl jaučiamės laimingi tada, kai mus priima kiti? Šiame šokio spektaklyje du šokėjai bei violončelininkė paliečia savęs ieškojimo kituose, tylos atradimo triukšme, vidines moteriškumo ir vyriškumo temas. Šokėjų duetas gilinasi į savęs atradimo jauseną ir teigia, jog: „Aš esu tai, kas esu ir esu besalygiškai mylimas toks, koks esu...“ Spektaklyje Berlyne šoks Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė ir Mantas Stabačinskas, specialiai šiam projektui sukurtą Egidijos Medekšaitės muziką atliks violončelininkė Snieguolė Mikalauskienė. Spektaklio prodiuserė – Audronė Molytė.

Berlyno šokio mylėtojai taip pat turės progą pamatyti Menų spaustuvės prodiusuotus spektaklius „Salamandros sapnas“ ir „Sibilė“, atliekamus vienos žinomiausių Lietuvos šokėjų ir choreografių - Loretos Juodikaitės.

„Salamandros sapnas“, kurį Juodikaitė sukūrė kartu su Valentinu Masalskiu, 2007 metais buvo apdovanotas Auskiniu scenos kryžiumi už geriausią metų debiutą ir geriausią muziką teatro spektakliui. Spektaklio tema – virsmas. Šis šokio performansas – diptichas, inspiruotas ambincingosios Salamandros, kuri viduramžiais simbolizavo ir praigaištį, ir alchemiją. Kaip rašė vienas britų teatro kritikas, Salamandra „beveik haliuciogeninis išgyvenimas“.

Loreta Juodikaitė Berlyne pristatys taip pat ir spektaklį „Sibilė“, kurį ji kūrė kartu su žinomu lietuvių režisieriumi Valentinu Masalskiu. „Sibilė“ spektalis pakviesiantis į kelionę, įkvėptą graikų ir romėnų mitologijos sibilių – moterų, apdovanotų pranašystės galiomis. Pasak mitologijos, sibilės buvo išrenkamos žynių ir vykdydavo savo šventą misiją iki gyvos galvos. Dažnai į šį kelią merginas pastūmėdavo tėvai, nes šeimai tai būdavo didžiulė garbė. Tačiau ne visos norinčios galėdavo tapti tarpininkėmis dievų žiniai atnešti – sibilės turėdavo atitikti septynis šventais laikomus požymius.

Kūrėjai teigia, jog spektaklį įkvėpė ne tik mitologinės Delfų pranašautojos, bet ir Pero Lagerkvisto romanas „Sibilė“ , kuriame pasitelkiant vienos Sibilės gyvenimą kalbama apie žmogaus pašaukimą. Spektakliui muziką sukūrė pianistas ir kompozitorius Tomas Kutavičius.

Lietuvos šokio savaitė vyks spalio 25 – 28 d., Dock 11 Kastanienallee 79, 10435 Berlynas.

Spektaklis „Taip“ bus šokamas spalio 27– 28 d., 20.30.

„Salamandros sapnas“ spalio 25 d., 20.30.

„Sibilė“ spalio 26 d., 20.30.

Projekto organizatorius – LR kultūros atašatas Vokietijoje

Projekto partneriai: Menų spaustuvė, Open Culture, Dock 11, Tarptautinis kultūros programų centras.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20589995sec.