Lietuvos turizmo studentams – praktika Turkijoje

Kasmet turizmo studentams iš Lietuvos sudaromos galimybės studijų praktiką atlikti viso pasaulio poilsiautojų pamėgtoje Turkijoje. Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ biuro Turkijoje atstovas, bendradarbiaudamas su Lietuvos biuru, šiemet atsirinko 20 aukštųjų mokyklų studentų, kurie sėkmingai baigę mokymus Lietuvoje, galės atlikti praktiką Turkijoje.

„Šiais metais atsirinkome daugiau studentų, nes turistų iš Lietuvos daugėja, lietuvių turistų lėktuvai leidžiasi kasdien. Lietuviai darbštūs ir atsakingi, tad darbas su Lietuvos mokymo įstaigomis, rengiančiomis turizmo specialistus, pasiteisino. 90 proc. studentų turizmo srityje dirbs pirmą kartą, tai bus jų pirmoji patirtis ir gera mokykla“, – kalbėjo „Tez Tour“ atstovas iš Turkijos Ayhan Deniz. Jo teigimu, darbo Turkijos kurortuose pabaigoje praktikantai įgauna pasitikėjimo, tampa profesionalesni, daug lengviau bendrauja, sėkmingai išmoksta spręsti iškylančias sudėtingas situacijas. Kadangi šie žmonės tampa „Tez Tour“ kompanijos veidu, didelis dėmesys skiriamas jų įgūdžių tobulinimui.

Atrankos komisijoje dalyvavusi Vilniaus kolegijos Verslo vadybos fakulteto Turizmo katedros vedėja Tatjana Stepankevičienė sakė, kad „Tez Tour“ atstovybių Lietuvoje ir Turkijoje organizuojama praktika – puiki galimybė studentams įgyti tarptautinės patirties turizmo versle. „Studentai susipažins su tarptautinės kompanijos veikla, įgys bendradarbiavimo su darbuotojais patirties, įvertins savo galimybes ir pasirengimą dirbti turizmo srityje. Bendraudami su įvairių kultūrų turistais, studentai galės įvertinti jų kelionių tikslus, poreikius ir lūkesčius, mokysis spręsti problemas ir priimti etiškus sprendimus, teikti naudingą informaciją, susipažins su populiariausiais šalies turizmo traukos objektais“, – džiaugėsi T. Stepankevičienė.

Nuo balandžio pradžios iki rugsėjo pabaigos praktikantai dirbs lydinčiųjų darbą: pasitiks turistų grupes oro uoste, lydės juos iki viešbučio, suteiks visą informaciją ir pristatys Turkiją. Studentai iš Lietuvos pasitiks lietuvių grupes, ypač gerai rusiškai mokantys jaunuoliai turės galimybę lydėti iš rusakalbių šalių atvykusius turistus, dirbti ir užsidirbti papildomai. Be studentų iš Lietuvos, „Tez Tour“ Turkijos biuro atstovai kasmet bendradarbiauja su turizmo specialistus ruošiančiomis įstaigomis iš Rusijos, Ukrainos, Moldovos, Kazachstano. Taip siekiama, kad atvykę turistai jaustųsi patogiai ir galėtų kreiptis informacijos savo gimtąja kalba.

Sėkmingai atranką praėjusi Vilniaus pedagoginio universiteto Geografijos ir turizmo bakalaurė Marta Krusaitė teigė labiausiai norinti įgyti naujų žinių ir įgūdžių: „Esu gyvenusi Turkijoje keletą mėnesių, ši šalis man labai patinka, žmonės čia į viską žiūri paprasčiau nei europiečiai. Dirbant turizmo srityje nebūna nuobodu, darbas dinamiškas, sutinku daug įdomių, skirtingų žmonių. Ateitį sieju su sėkminga karjera būtent turizmo srityje, tad į galimybę stažuotis Turkijoje žiūriu labai rimtai.“

Praktikos Turkijoje metu studentams užtikrinamas valstybinis socialinis draudimas, sveikatos priežiūros paslaugos, apgyvendinimas, kiti patogumai. Jiems bus duota darbinė uniforma, telefonas ir kitos darbui reikalingos priemonės, taip pat suteikta galimybė vykti į nemokamas vietines ekskursijas, išvykas jachta ir panašiai. Praktikantams bus mokama alga.

„Tikimės, kad po praktikos, sugrįžę į mokymo įstaigas, studentai vykdys įgytos patirties sklaidą: bendramoksliams ir dėstytojams pristatys praktikos Turkijoje patirtį, pasidalins įspūdžiais, įgytomis žiniomis, naujais gebėjimais ir bendravimo ypatumais su įvairių šalių turistais. Taip pat viliuosi, kad bent dalis šių jaunų žmonių sugrįš pas mus į „Tez Tour“ ir taps puikiais bendradarbiais“, - sakė tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Lietuvoje Klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Ričardas Nosevičius.

Daugiau informacijos:

Inga Aukštuolytė

TEZ TOUR Lietuvoje Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė

Tel. +370 5 2121101

Mob. +370 616 83323

El. p. [email protected]

http://www.teztour.lt/

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1658349sec.