R. Širvinskas: "Keliaudamas autobusu ieškau įkvėpimo"

Pastebima, jog pastaruoju metu lietuviai po Europą vis dažniau keliauja autobusu. Anot Rimvydo Širvinsko-Makaliaus, keliauti autobusu yra patogiau, taupiau, o kartais – tiesiog smagu pro langą pasigerėti besikeičiančiu kraštovaizdžiu. Autobusų maršrutai ir siūlomos kryptys, kelionių eksperto teigimu, šiais laikais pasižymi kur kas platesniu asortimentu ir suteikia daugiau galimybių keliauti, o turintiems skrydžio baimę – tai bene vienintelė alternatyva skrydžiams lėktuvu.

Keliaujančių skaičius auga

Augantį lietuvių susidomėjimą kelionėmis autobusu pastebi ir pervežimo paslaugas teikiančios bendrovės. „Eurolines“ duomenimis, per pirmuosius tris 2015 m. ketvirčius buvo pervežta 9 proc. daugiau keleivių nei tuo pačiu laikotarpiu 2014 m.

„Per pirmuosius tris šių metų ketvirčius pervežėme net 161 000 keleivių, – sakė „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas. – Manome, jog šiam augimui daug įtakos turėjo mūsų investicijos į paslaugų bei technikos kokybę – atnaujinome autobusų parką ir šiuo metu klientams galime pasiūlyti daugiau patogumų kelionės metu – belaidį internetą, elektros lizdus, pramogines programas, padidinto patogumo vietas VIP klientams.

Kodėl keliaujama autobusu

R. Širvinską kelionės autobusu labiausiai žavi tuo, kad pro langą gali pamatyti daug skirtingų vietų, kurios įkvepia naujoms idėjoms.

„Daugiausia autobusu teko keliauti studijų metais. Tiek Ryga, tiek Talinas tuo metu garsėjo naktiniu gyvenimu. Su maždaug 20-ies žmonių kompanija vykdavome į netolimas keliones beveik kiekvieną savaitgalį – juk kas gali būti geriau nei pusė autobuso draugų?“, – sako Makalius.

Nuolat keliaujantis Makalius neslėpė, kad važiuodamas autobusu kartais nuveikia daugiau nei sėdėdamas biure.

„Šiuolaikiniuose autobusuose sudarytos visos sąlygos išnaudoti laiką produktyviai – veikia bevielis internetas, yra elektros lizdai. Kelias valandas trunkančios kelionės metu pavyksta rasti laiko darbams, kuriuos ankščiau atidėliodavau, kruopščiai susidėlioju ir apgalvoju kelionės planus. Kartais tai būna puiki proga tiesiog skirti laiko sau ir pažiūrėti filmą ar pailsėti, – pasakojo Makalius.

Daugiausiai keliaujama į kaimynines šalis R. Širvinskas, planuodamas keliones, galimybės norimą tikslą pasiekti autobusu neatmeta, ypač jei kalbama apie mažesnius miestus netolimose šalyse.

„Nemažai miestelių yra gerokai nutolę nuo oro uostų, tad skrydis lėktuvu, o vėliau persėdimas į traukinį ar vietinį autobusą – varginantis ir brangus pasirinkimas, – teigė Makalius. – Pavyzdžiui, man dažnai tenka vykti į tolimus kraštus, į kuriuos tiesioginių skrydžių iš Lietuvos nėra. Tokiu atveju dažniausiai sėdu į autobusą ir važiuoju iki Varšuvos oro uosto - skristi iki Lenkijos sostinės yra tiesiog per brangu.“ E. Pavlovo teigimu, šiuo metu populiariausios kryptys tarp keliaujančių autobusais – Vokietija ir Lenkija, tačiau taip pat sparčiai populiarėja ir Latvija, Estija, Italija, Austrija. „Itin didelio susidomėjimo sulaukė maršrutas – Talinas-Ryga-Vilnius-Varšuva. Iki šiol tokia kelionė buvo įmanoma tik su persėdimu Vilniuje“, – teigė „Eurolines“ vadovas.

Makalius atskleidė, kad ateinančiais metais planuoja autobusu vykti į Berlyną, kur vyks dainininkės Adelės (Adele) pasirodymas ir į vasarą Varšuvoje vyksiantį populiariosios scenos žvaigždės Rihannos (Rihanna) šou.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15975285sec.