Ispanų turistų žemėlapiuose – vis dažniau Lietuva

Spalio 25-28 d. Gijone (Ispanija) vyko tarptautinė turizmo paroda „Turicom“. Joje pirmą kartą dalyvavo ir Lietuvos atstovai. Šalies turizmo galimybes pristatė Lietuvos turizmo informacijos centras Barselonoje.

Per keturias parodos dienas Lietuvos stende, kurio plotas buvo 12 kv. m., apsilankė 15 tūkst. lankytojų. Ispanai domėjosi ne tik didžiausiais Lietuvos miestais, tačiau ir kaimo turizmo galimybėmis, kultūriniais renginiais.

Organizatorių duomenimis, parodoje iš viso apsilankė 100 tūkst. lankytojų. „Turicom“ vyksta kasmet ir yra skirta turizmo profesionalams bei plačiajai visuomenei.

„Džiugu, kad prie Lietuvos stendo nuolat būriavosi minios žmonių. Tikimės šioje parodoje dalyvauti ir ateityje“, - teigia Raimundas Michnevičius, Lietuvos turizmo informacijos centro Barselonoje direktorius.

„Kasmet vis daugėja galimybių greitai ir nebrangiai iš Ispanijos nukeliauti į Lietuvą. Neabejoju, kad dalyvavimas šios šalies turizmo parodose bei pagerėjęs susisiekimas dar labiau paskatins turistus iš Ispanijos atvykti į Lietuvą“, - sako Alvitis Lukoševičius, Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorius.

Teigiama, kad 80 proc. ispanų būsimų atostogų vietą pasirenka būtent parodų metu, todėl dalyvavimas jose yra itin reikšmingas. Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos kolektyvinėse apgyvendinimo įmonėse apsistojo kone 4 tūkst. turistų iš Ispanijos. Palyginti su 2006 m. tuo pačiu laikotarpiu, šios šalies turistų srautas liko beveik nepakitęs.

Lietuvos turizmo informacijos centras Barselonoje šiemet iš viso dalyvavo šešiose Ispanijoje vykusiose turizmo parodose. Ankstesniais metais Lietuva buvo pristatoma tik Madride ir Barselonoje, o šiemet pirmąkart šaliai atstovauta ir regioninėse turizmo parodose Bilbao bei Mursijos miestuose.

Nuo spalio pabaigos aviakompanija „airBaltic“ didina tiesioginių skrydžių iš Barselonos į Vilnių skaičių, aviakompanija „Flylal“ tris kartus per savaitę sujungs Malagą ir Vilnių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37001204sec.