Norvegijoje atidarytas Lietuvos garbės konsulo vadovaujamas konsulatas

Pietų Norvegijos mieste Šiene vasario 1 dieną buvo atidarytas Lietuvos garbės konsulo Carlo Thomaso Carlsteno vadovaujamas konsulatas.

C.T.Carlstenas yra paskirtas vykdyti konsulines funkcijas Telemarko konsulinėje apygardoje.

Konsulato atidarymo šventėje dalyvavo Lietuvos ambasadorius Norvegijoje Alfonsas Eidintas, Lietuvos Seimo narė Rasa Juknevičienė, Norvegijos Telemarko apskrities viršininkė Kari Norheim‑Larsen, Telemark savivaldybės mero pavaduotojas Larsas Bjaadalas ir kiti.

Kalbėdamas atidaryme Lietuvos ambasadorius A.Eidintas pažymėjo sparčiai intensyvėjantį Lietuvos ir Norvegijos ekonominį bendradarbiavimą, didėjančius turistų srautus. Ambasadorius dėkojo Lietuvos garbės konsulams už efektyvų darbą.

„Lietuva Norvegijoje atidaro jau septintą konsulinę įstaigą. Mūsų garbės konsulų ir tūkstančių verslininkų, valstybės ir savivaldybių tarnautojų, Lietuvos ambasados pastangomis 2007 metais pasiekėme įspūdingų dvišalės prekybos rezultatų“ – sakė A.Eidintas.

Ambasadorius taip pat pažymėjo, kad tikisi aktyvumo ir iš naujo garbės konsulo Telemarko apygardoje C.T.Carlsteno, ypač skatinant prekybą, plėtojant turizmą į Lietuvą, studentų mainus.

Naujajam garbės konsului konsulinį antspaudą ir konsulo portfelį įteikė atidarymo iškilmėse dalyvavęs užsienio reikalų ministerijos ambasadorius ypatingiems pavedimams Romanas Podagėlis.

Filosofijos mokslų daktaras C.T.Carlstenas yra Šieno savivaldybės patarėjas švietimo klausimais. Jis yra aktyvus Šieno Rotary klubo narys, vienas iš projekto, įgyvendinto Kauno savivaldybėje, ,,Žmonių su negalia integravimas į visuomenę” iniciatorių. C.T.Carstenas aktyviai skatina Norvegijos ir Lietuvos savivaldybių ir organizacijų bendradarbiavimą švietimo srityje.

Garbės konsulato Šiene atidarymas padės plėtoti ekonominius, kultūrinius ir mokslinius ryšius tarp Lietuvos regionų ir Telemarko apskrities. Telemarko apskrityje gyvena ir dirba daug Lietuvos piliečių, kurių glaudų ryšį su Lietuva padės palaikyti naujai paskirto garbės konsulo inicijuojami kultūriniai ir švietimo projektai.

Naujojo konsulato Šiene adresas:

Saudegate Ost 1,

3717 Skien,

Norvegija,

Tel.: +4735544700 ,

El. paštas: carlsten start.no

Lietuva iki šiol turėjo šešis garbės konsulus Norvegijoje: Bergene, Budėje, Tionsberge, Kristiansande ir Stavangeryje ir generalinį garbės konsulą Osle.

Lietuvos ambasadorius A.Eidintas naujojo Lietuvos garbės konsulato Šiene atidarymo iškilmėse dalyvavusiam Lietuvos generaliniam garbės konsului Norvegijoje Leonui Boddui įteikė Lietuvos užsienio reikalų ministerijos garbės ženklą „Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“.

Šis apdovanojimas pirmajam Lietuvos garbės konsului Norvegijoje skirtas už nepailstamą paramą Lietuvai ir jos žmonėms. L.Boddas pasižymėjo nuoširdžia ir nesavanaudiška parama Lietuvos laisvės siekiui 1989-1991 metais, už savo lėšas 1990 metų spalio 7 dieną atidarė Lietuvos informacinį biurą ir jam vadovavo, vėliau buvo paskirtas Lietuvos generaliniu garbės konsulu. Rengė pirmuosius lietuvių politikų ir norvegų parlamentarų vizitus į Lietuvą, kėlė Lietuvos pripažinimo klausimą Norvegijos spaudoje ir televizijoje. L.Boddas ir toliau daug dirba, pristatydamas Lietuvą kaip patikimą šalį norvegų investicijoms, vertą partnerį versle, įdomią ir turtingą šalį kultūriniams mainams, norvegų turizmui.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64322495sec.