Išvirkščios haliucinacijos – iš Havajų per Los Andželą ir Vilnių į Kijevą

„Išvirkščios haliucinacijos“ - taip vadinasi lietuvių amerikiečių menininko Kimo Arbo video filmų vakaras, vyksiantis balandžio 24- ą dieną ZEH meno centre, Kijeve (Ukraina).

Vakaro programoje garso-vaizdo instaliacijos ir perfomansų programa, kuri bus papildyta menininko filmų ir video darbų peržiūra.

Havajuose gimusio, Los Andžele ir Vilniuje kūrusio ir šiuo metu Vilniuje gyvenančio menininko Kimo Arbo darbai buvo pristatyti ir sulaukė išskirtinių įvertinimų Niujorke, Los Andžele bei kituose Amerikos miestuose. Kaip dainininkas ir sintetinių menų kūrėjas, jis taip pat yra koncertavęs Islandijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje.

Jo kūrinių programas kuruoja tokie legendiniai menininkai kaip Jonas Mekas, Karen Finley, Heinz Emigholz, Elfi Mikesch, John Burgan.
Kimo Arbas, atsispirdamas nuo grafiti, vėliau pradėjo kurti video instaliacijas, performansus. Jis dainuoja hip hop‘o, metalo bei šamanų muzikos žanruose. Šis menininkas yra tokių projektų, kaip „K984“, „Grybų karalystė“, „Antimetrijos ciklonas“, „Didžiosioji Kunigaikštystė“ ir kt., iniciatorius, vienas iš radijo stoties „Killradio“ įkūrėjų. Šiuo metu Kimo Arbas bendradarbiauja su keletu alternatyvios muzikos ir menų festivalių.

Kijevo avangardinės kultūros vertintojai ir mylėtojai jau šį ketvirtadienį Kijeve turės išskirtinę progą susipažinti su lietuvių-amerikiečių menininku, kurio darbai pastaraisiais metais buvo pristatomi prestižinėse avangardinio meno scenose.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58777308sec.