Prancūzų žurnalistai kuria filmą apie Vilniaus senamiestį

Prancūzų dokumentinių filmų kūrėjų grupė savaitgalį (gegužės 17-18 dienomis) Lietuvoje rengė reportažą apie istorinį ir architektūrinį Vilniaus paveldą. Prancūzijos TV kompanija „GEDEON Programmes“, kuri specializuojasi kurdama dokumentinius filmus, įgyvendina tarptautinį projektą – kuria dokumentinių filmų ciklą „Gražiausios pasaulio paveldo vietovės“, remiamą UNESCO organizacijos.

Pasaulyje priskaičiuojama 830 kultūrinio paveldo objektų. Visus juos apkeliauti gana sudėtinga, todėl prancūzų televizija ryžosi padėti virtualiai aplankyti šiuos neįkainojamus žmonijos kultūros lobynus. Buvo atrinkti įspūdingiausi UNESCO paveldo objektai, kurie vienaip ar kitaip įtakojo šalies istoriją. Į šių objektų sąrašą pateko ir Vilniaus senamiestis.

Filmavimo programai pasirinkti šie objektai: Gedimino pilies bokštas, Vilniaus Arkikatedra, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Šv. Onos bažnyčia, Vilniaus universitetas ir Šv. Jonų bažnyčia, Aušros vartai, Prezidentūra, Rotušė, Arsenalas, kitos bažnyčios, senamiesčio gatvelės ir svarbesni pastatai.

Prancūzijos TV kompanija „GEDEON“ planuoja sukurti 36 trumpametražius filmus apie kiekvieną šalį atskirai ir 4 (52 min) dokumentinius filmus pagal keturias geografines zonas. Šie filmai bus rodomi ne tik gerai žinomais Prancūzijos TV kanalais - „France 5“, „Histoire“, „TV5 Monde“, bet ir transliuojami Kanadoje, Skandinavijos šalyse, Rusijoje, Japonijoje, Lenkijoje, Ispanijoje. Vyksta derybos dėl filmų transliavimo Lotynų Amerikoje, Artimųjų Rytų šalyse bei Šiaurės Amerikoje.

„Prancūzai labai pasitiki savo masinės informacijos priemonėmis: kultūros, istorijos, geografijos temomis rodantys televizijos kanalai žiūrovus skaičiuoja milijonais. Tai akivaizdu Lietuvos turizmo informacijos centro (TIC) darbe,“- sako Lietuvos TIC Paryžiuje direktorė Inga Januitytė – Lanchas. –„Vos tik pasirodžius naujai laidai, kur minima Lietuva ar Baltijos šalys, iškart padaugėja lankytojų, telefono skambučių, elektroninių laiškų.“ Reikia pastebėti, kad prancūzai ypač domisi Lietuvos kultūros paveldu ir tradicijomis.


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8090899sec.