Prancūzų žurnalistai atranda gintaro Lietuvą

Vakar, gegužės 21 dieną, į Lietuvą atvyko Prancūzijos žurnalistų grupė. Penkias dienas truksiančios viešnagės metu svečiai domėsis turistiniu gintaro kelio maršrutu, lankysis pajūryje, Palangos gintaro muziejuje, gintaro dirbtuvėse, Vilniaus ir pajūrio gintaro galerijose, susipažins su gintaro apdorojimu ir juvelyrika, netgi išbandys gintaro SPA procedūras.

Į Lietuvą atvykstančių žurnalistų grupę sudaro populiaraus Prancūzijos kelionių ir turizmo žurnalo „Nous Deux“, leidžiamo 450000 egz. tiražu, žurnalo „Indigo“, skirto turizmo profesionalams bei pavieniams keliautojams, „CEC Magazine“ ir medicinai skirto leidinio „Le Géneraliste“ žurnalistai, kurie savo atstovaujamuose leidiniuose pristatys gintaro šalies turizmo galimybes ir gydomąsias gintaro savybes.

Prancūzijos žurnalistų kelionę į Lietuvą rengia Lietuvos turizmo informacijos centras (TIC) Paryžiuje, šių metų balandžio pradžioje atšventęs savo pirmąjį gimtadienį. Ta proga surengtoje spaudos konferencijoje TIC Paryžiuje direktorė Inga Januitytė - Lanchas gausiai susirinkusiems prancūzų žurnalistams pristatė Lietuvą kaip gintaro kraštą, akcentavo kelionių į Lietuvą galimybes – kasdienius skrydžius maršrutu Paryžius – Vilnius. „Ir žurnalistams, ir kelionių organizatoriams stengiamės išskirti Lietuvą iš trijų Baltijos šalių ir primygtinai siūlome neapsiriboti tik sostine, o pakeliauti po šalį, aplankyti Lietuvos pajūrį, nacionalinius parkus,“- sako I. Januitytė – Lanchas. -„Džiaugiamės, kad Lietuva tampa vis labiau matoma iš Prancūzijos. Neseniai vykusioje Ruano mugėje mūsų šalies stendas buvo apdovanotas užsienio šalių dalyvių kategorijoje.“

Pastaraisiais metais vis daugiau Prancūzijos turistų atvyksta į Lietuvą. Statistikos departamento duomenimis, 2007 metais Lietuvos kolektyvinėse apgyvendinimo įstaigose apsistojo 22,3 tūkst. prancūzų, t.y. 10 % daugiau nei per 2006 metus. Turistų iš ES šalių per praėjusius metus apgyvendinta 8,2 % daugiau nei ankstesniais metais.

Dažniausiai prancūzų turistai Lietuvoje leidžia atostogas, poilsiauja (75% visų atvykusių prancūzų). Antroji priežastis apsilankyti Lietuvoje – verslo ir profesiniai reikalai (20% visų svečių).

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5414629sec.