Londone atidaroma grupinė lietuvių menininkų paroda

Lietuvos ambasados Jungtinėje Karalystėje naujosios patalpose birželio 6 dieną bus atidaryta pirmoji grupinė lietuvių menininkų, reziduojančių Jungtinėje Karalystėje, paroda „Kitur. Elswhere“.

„Kitur“ yra ir vieta, ir idėja. Jungtinėje Karalystėje gyvenantys ir dirbantys Lietuvos menininkai yra geografiškai kitur. Buvimą kitur apibūdina ne tik apčiuopiami dalykai: spalvos, charakteris, personažai, vaizdai, receptai, įvykiai ir papročiai, bet ir neakivaizdus trūkumas tos vietos, iš kurios išeita. Tas trūkumas ar nebuvimas veikia savivoką – mūsų identitetas taip pat painus, kartais dvilypis, kartais nejaukiai įsikūręs, netgi slepiamas.

Nuo 1990 metų daugybė lietuvių persikėlė gyventi į Jungtinę Karalystę. Kai kas iš jų nuolat dirba vizualiųjų menų ar fotografijos srityse, įvaizdindami savo buvimą „kitur“ bei su tuo susijusias transformacijas.

Paroda „Kitur. Elsewhere“ – tai pirmasis bandymas aprėpti lietuvių menininkų kūrybą, kuri atskleidžia įvairias buvimo „kitur“ tapatybės transformacijas, iliuzinę nežinomybės paslaptį, vietos, iš kur esame, trūkumą ir trauką vietos, kurioje galime būti kažkuo „kitu“.

Paroda „Kitur. Elsewhere“ taip pat yra tam tikra intervencijų visuma: lietuvių į tradicinę britišką ir daugiakultūrę didmiesčio terpę. Šiam projektui Lietuvos ambasada Londone suteikė savo naująsias patalpas, kurios netrukus bus renovuojamos, ir tai taip pat galima vadinti tam tikra intervencija: šalia vieno svarbiausių institucionalizuoto meno muziejų, Tate Britain, uždaroje erdvėje, kuri netrukus pagal savo paskirtį reprezentuos oficialią šalies politiką, suteikta erdvė laisvamanei meninei veiklai.

Parodoje darbus pristato 20 Lietuvos menininkų:Aleksandras Aleksejevas, Alma Alex, Miglė Bačkovaitė, Cooltūristės, Nomeda Čiurlionytė, Lina Eidėnaitė, Liutauras Griežė, JAKA, Asta Kalpokaitė, Audrius Kazbaras, Mindaugas Komskis, Judita Kuniskytė, Aidas Nemunaitis, Olga Onaitienė, Marijus Petrušonis, Vytenis Sinkevičius, Leonas Somovas, Julijonas Urbonas, Jovita Valaitytė, Milda Vasiliauskaitė.

Paroda veiks iki birželio 13 dienos.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 24.05.2024 - 30.05.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43381691sec.