Vilnius pristatomas atvirų durų 2008 savaitės renginiuose Briuselyje

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su VšĮ Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009 spalio 6-9 d. dalyvauja Atvirų durų 2008 savaitės Briuselyje renginiuose.
Šiemet Vilniaus miestas dalyvauja Europos kultūros sostinių partnerių grupėje. Vasario mėnesio pradžioje Europos Sąjungos Regionų komitetas atrinko nugalėtojus, Atvirų durų 2008 m. dalyvius. Jais tapo 216 regionų ir 32 šalių atstovai, kurie yra apsijungę į 22 bendradarbiaujančius miestus.
Atviros durys Briuselyje yra pats didžiausias regionų ir miestų renginys metuose. Šiemet dalyvauja 216 partnerių ir miestų, vyks 142 seminarai Briuselyje, pakviesta 850 pranešėjų, yra užsiregistravę 5500 tūkst. dalyvių. Briuselyje pranešimą „Europos kultūros sostinių“ susivienijime skaitys VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ projektų vadovas Liudas Gikaras.
Be renginių Briuselyje vyks apie 230 renginių įvairiuose miestuose ir regionuose. Vilnius taip pat prisideda prie šios akcijos ir Savivaldybėje, antrame aukšte, spalio 6-12 dienomis vyksta paroda „HAIKU Vilniui“.
Šių metų tema yra „Regionai ir miestai prieš pasaulio iššūkius“ (Regions and cities in a challenging world). 142 seminarai ir debatai atspindi 4 temas: inovaciniai regionai, tvari plėtra ir klimato kaita, bendradarbiavimas ir darbas tinkluose, Europos sanglaudos politika rytoj.
Greta Regionų komiteto (EK Regionų komiteto politikos generalinio direktorato) renginyje dalyvaus bankų ir finansinių asociacijų atstovai, daugiau nei 10 Europos tinklų ir asociacijų atstovai, privačios kompanijos (Siemens, Eneral Electric, Philips, Veolia).
„Europos kultūros sostinių“ miestams-partneriams pirmininkauja Turku miesto atstovybė Briuselyje. Kiti partneriai yra Stambulas, Mersisaidas (Liverpulis), Pėčas, Stavangeris, Talinas, Lincas (Aukštutinė Austrija) ir Vilnius – miestai organizuojantys Europos kultūros sostinių renginius savo šalyje.

Maloniai kviečiame visus gyventojus apsilankyti VšĮ Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009 organizuojamoje parodoje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38020992sec.