Italijos žiniasklaidą pakerėjo ir kultūros sostinės atidarymo renginiai

„Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ ir Lietuvos vardo tūkstantmečio programų atidarymo renginius kartu su rekordine 200 tūkst. žiūrovų minia stebėjo ir gausus Italijos žiniasklaidos būrys. Šios šalies miestai Florencija (1986 m.), Bolonija (2000 m.) ir Genuja (2004 m.) jau buvo Europos kultūros sostinėmis, o Europos Komisija yra priėmusi sprendimą, kad po 10 metų Europos kultūros sostine ir vėl bus išrinktas būtent Italijos miestas.


Italijos žiniasklaida pažymėjo, kad Vilniuje vykę kultūros sostinės atidarymo renginiai buvo itin ambicingi, atsižvelgiant į jų mastą ir įgyvendintojus, ypač visame pasaulyje žinomą šviesų kompozitorių Gertą Hofą. Apeninų pusiasalio žurnalistai taip pat akcentavo, kad Vilnius sugebėjo įgyvendinti tokį grandiozinį projektą netgi būdamas ekonominės krizės glėbyje – pasak jų, tai rodo Europos kultūros sostinės projekto svarbos supratimą Lietuvoje.


Lietuvos turizmo informacijos centro (TIC) Italijoje direktorė Kristina Šarkytė pasakojo, kad iš naujametinių kultūros sostinės atidarymo renginių Vilniuje sugrįžę Italijos žurnalistai buvo sužavėti lietuvių kultūra, išprusimu ir iniciatyvumu.


„Po apsilankymo Lietuvoje keli italų žurnalistai užsuko į mūsų centrą, gyrė programos renginius ir stebėjosi Vilniaus gyvumu, intensyvia kūrybine veikla, jaunimo aktyvumu ir veržlumu. Pozityvus Italijos žurnalistų tonas ir itin teigiamas Lietuvos bei jos gyventojų vertinimas yra puikus pasiekimas – tikimės, kad palankūs atsiliepimai apie mūsų šalį užsienio žiniasklaidoje prisidės prie turistų srautų į Lietuvą didėjimo“, - pažymėjo K. Šarkytė.


„Ciak TV“ reporterių parengta laida apie „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ ir Lietuvos vardo tūkstantmečio programų atidarymo renginius jau du kartus buvo parodyta per SKY televiziją. Italus ypač sužavėjo gausios minios, kurioje kultūrinius renginius kartu stebėjo ir vaikai, ir seneliai.


Žurnalas „Metro“ akcentavo visų 2009 metų programą su lozungu „Kultūra gyvai“ ir kvietė Italijos gyventojus vykti į Lietuvą dalyvauti renginiuose.


Dienraščio „Repubblica viagi“ žurnalistai buvo pakerėti ne tik naujametiniais renginiais, bet ir juos stebėjusių žiūrovų entuziazmu bei šiltu bendravimu. Jie, kaip ir savaitinio žurnalo „Famiglia Cristiana ”žurnalistai, akcentavo, kad dar norėtų sugrįžti ir pamatyti kitus Europos kultūros sostinės programos renginius bei pažinti Lietuvą artimiau.


Apie „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ atidarymo renginius:


* Gruodžio 31 d. vakarą tūkstančiai vilniečių ir miesto svečių grožėjosi įspūdinga E. T. A. Hoffmano pasakos ir P. Čaikovskio baleto „Spragtukas“ muzikine interpretacija „@Hoffmann Spragtukas“, kuri buvo rodoma ant Koncertų ir sporto rūmų išorinio fasado.

* Lygiai vidurnaktį garsiausias pasaulyje šviesų režisierius Gertas Hofas surengė aštuonių dalių 20 min. trukmės šviesų, fejerverkų ir muzikos spektaklį, kuris paskelbė du Lietuvai svarbius įvykius − šalies tūkstantmečio minėjimą ir Europos kultūros sostinės metų Vilniuje pradžią. Šį renginį Katedros aikštėje ir jos prieigose stebėjo rekordinis žmonių skaičius.

* Pirmosios 2009 metų dienos vakaras buvo nušviestas geriausių Lietuvos dailiojo čiuožimo šokėjų Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago sukurtos „Ledo misterijos“, kuri vyko Rotušės aikštėje įrengtoje atviroje ledo arenoje.

* „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ ir Lietuvos vardo tūkstantmečio jubiliejaus programų atidarymo šventę paskutinę 2008 m. dieną nuspalvino oficialiai atidaryta Gruzijos dailės genijaus Pirosmani paroda. Nuo sausio 2 d. į parodą įleidžiami visi norintys.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20090699sec.