Birželiss yra tikras švenčių mėnuo Peru valstybėje

Metų viduryje (birželyje) Peru yra perpildyta šventėmis. Ryškūs renginiai yra laukiami birželio 24 d. Cusco, Inti Raymi šventė inkų saulės dievo garbei, Amazonės srities San Juan Fiesta, taip pat religinės šventės birželio 29 d. garbinat San Pedro ir San Pablo.

Inti Raymi šventė priskiriama prie pačių patraukliausių ir istoriškai reikšmingiausių renginių, kuriuos organizuoja Peru. Ją švenčia milijonai lankytojų tiek vietinių, tiek atvykusių. Renginio dėmesio centre yra saulės dievas Inti, kuris mituose buvo laikomas pagrindinio dievo Pachacamaco svarbiausiu sūnumi.

Amazonės srityje baptistui San Juan pagarbti taip pat rengiama šventė. Rengiamų ritualų metu žmonės vyksta į artimiausius vandens telkinius nusiplauti nuodėmių ir įgauti naujų jėgų. Šios srities didžiausia ir žymiausia šventė, kurioje irgi lankosi turistai, yra švenčiama miesto dalyje San Juan Iquitos, čia taip pat neapsieinama be ritualų ir šokių.

Vos penkiomis dienomis vėliau, birželio 29 d., yra švenčiama trečia didžioji šventė, kuri skiriama San Pedro ir San Pablo. Per renginį yra laikomos mišios ir specialios ceremonijos Lambayeque upės pakrantėje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.409132sec.