Pagrindinį Didþiojo žygio per Baltijos šalis prizą laimėjo lietuvis

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos ir Estijos bei Latvijos turizmo agentūrų įgyvendinto projekto Didysis žygis per Baltijos šalis 2008 pagrindinį prizą laimėjo 21-erių metų Vilniaus universiteto studentas Mindaugas Jankus. Trys Baltijos šalių prizai atiteko Mihkel Tinn (Estija), Žanete Ceļmalniece (Latvija) ir Arminui Šileikiui iš Lietuvos.

Labai įdomu buvo keliauti, kitąmet būtinai vėl dalyvausiu projekte,  sakė M.Jankus, išgirdęs, kad tapo geriausiu Baltijos šalių turistu. – „Parinkti objektai labai tinkami savaitgalio kelionėms. Įdomiausia buvo Latvijoje, o Lietuvai siūlyčiau daugiau objektų atvirame ore, tinkamų aktyvesniems turistams.“

Aktyviausiam dalyviui, apkeliavusiam daugiausiai projekto Didysis žygis po Baltijos šalis lankytinų vietų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, projekto rengėjai dovanoja skrydį ir savaitgalį dviems pasirinktame Europos mieste, kur tiesioginiais reisais skrenda kompanijos AirBaltic lėktuvai. Žygio dalyviai, aplankę ne mažiau kaip šešias vietas savo šalyje ir po tris kitose valstybėse, laimėjo Baltijos prizus – skrydžius ir savaitgalį pasirinktoje gretimos šalies (lietuviai – Estijos arba Latvijos) sostinėje. Beje, AirBaltic atstovai Baltijos prizo laimėtojams išplėtė pasirinkimo galimybes – jei turistas į gretimos šalies sostinę atvyks pats, jis gali pasinaudoti nemokamu skrydžiu naujais aviakompanijos maršrutais – skristi į Amsterdamą, Tamperę arba Hanoverį.

 Didysis žygis per Baltijos šalis  yra Lietuvos valstybino turizmo departamento prie Ūkio ministerijos, Latvijos ir Estijos turizmo agentūrų bendras projektas, 2007 m. pradėtas kaip „Baltijos šalių maratonas“. Projekto tikslas – paskatinti vidaus turizmą ir pakviesti keliauti po kaimynines valstybes. Projektas pristato įdomius, originalius, kol kas turistų mažiau lankomus objektus. Keliautojams buvo parengtas žygio maršrutas, siūlęs aplankyti po 12 objektų kiekvienoje iš trijų Baltijos šalių. Rinktis buvo iš ko: nuo pramoginių ir teminių parkų, gamtos takų, kaimo sodybų, senovinių pilių ir dvarų iki originalių muziejų, vandens krioklių, švyturių ir požeminių ežerų, olų bei labirintų. „Didysis žygis po Baltijos šalis“ sumanytas tiems turistams, kuriems nepakanka kelionių vadovuose pristatomų pagrindinių lankytinų objektų – šalių ar miestų simboliais tapusių vietų. „Pasiūlėme patrauklų būdą pažinti Baltijos šalis: kvietėme atrasti kraštą apkeliaujant pasirinktas lankytinas vietas iš viso siūlomo 36 objektų maršruto,“- populiaraus projekto tikslą apibūdino Lietuvos turizmo departamento direktorė Nijolė Kliokienė.

„Didžiojo žygio per Baltijos šalis“ dalyvių patogumui buvo sukurta interneto svetainė www.greatbaltic.eu, išleistas informacinis lankstinukas.

Šiais metais žygyje aktyviausiai dalyvavo Lietuvos turistai – jų buvo dvigubai daugiau nei estų keliautojų ir kiek daugiau nei latvių. Iš visų registruotų dalyvių daugiau nei pusė aplankė iki 26 projekte siūlomų turistinių objektų.

Projektą planuojama tęsti ir kitais metais. Didysis žygis per Baltijos šalis susilaukė kitų kaimyninių valstybių dėmesio, tad gali būti, kad 2009-aisiais jo maršrutai išsiplės ir keliautojams bus pasiūlyta aplankyti dar daugiau šalių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10077095sec.