Napoleono kareiviai palaidoti Lietuvoje

Lapkričio 29 d., praėjus dviems šimtams metų po Napoleono žygio per Lietuvą į Rusiją, palaidoti 18 Napoleono armijos kareivių. Lietuvos Apsaugos ministras Vytautas Umbrasas sakė, kad pagaliau kareiviai palidoti taip, kaip pridera: ceremonija vyko Vilniuje, joje dalyvavo svečias iš Prancūzijos Francois Laumonier.

Kareivių lavonus netoli Vilniaus atrado kelininkai pernai metais. Ekspertai nustatė, kad jie buvę raiteliai, husarai arba dragūnai.

Naujieji kapai prijungti prie jau esančių 2000 Napoleono armijos kareivių kapų, kurie buvo iškasti prieš 8 metus. Šie radiniai padėjo mokslininkams suprasti, kodėl iš milžiniško Napoleono armijos kareivių skaičiaus, tik retas grįžo į Prancūziją.

Napoleono armijoje buvo 500 000 kareivių ir tai buvo viena didžiausių armijų istorijoje. Nepaisant to, iš Rusijos į Lietuvą grįžo tik apie 40 000 kareivių. Kiti mirė iš bado, šalčio ar kariaudami. Kai rusai vėl užėmė Lietuvą, žemė buvo pernelyg įšalusi ir laidot tiesiog nebuvo įmanoma. Tad prancūzų kūnai buvo sumesti į pačių iškastus apkasus.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14665198sec.