"If": didžiausias pavojus susižeisti – leidžiantis nuo kalno snieglente

Mėgstantys slidėmis ar snieglente leistis nuo kalnų vis daugiau galimybių užsiimti savo mėgstama veikla turi ne tik slidinėjimo kurortuose užsienyje, bet ir specialiai tam įrengtose trasose Lietuvoje. Draudimo bendrovės „If“ ekspertai įspėja, kad, be patiriamo malonumo, kalnų slidininkų tyko ir pavojus susižeisti, o ypač atsargūs turėtų būti snieglenčių entuziastai.

Šių metų sausį „If“ atliktos internetinės apklausos duomenimis, leisdamiesi nuo kalno yra susižeidę 32 proc. slidininkų ir net 54 proc. snieglentininkų. 90 proc. respondentų nurodė, kad pavojingai krinta kaskart slidinėdami, tačiau net trečdalis apklausos dalyvių kalnų slidinėjimo nelaiko rizikinga pramoga.

Daugėja dėvinčių šalmus

„Tai jau antras mūsų tyrimas, kurį atlikdami aiškinomės kalnų slidinėjimo mėgėjų įpročius ir nuostatas. Prieš dvejus metus vykusios apklausos rezultatų palyginimas su šiųmečio tyrimo duomenimis atskleidė tiek teigiamų, tiek neigiamų tendencijų“, – sako draudimo bendrovės „If“ vyriausioji asmens žalų ekspertė Alytė Balkuvienė.

Pasak jos, per dvejus metus žymiai padaugėjo šalmus ar kitas apsaugos priemones dėvinčių kalnų slidinėjimo mėgėjų. 2013 m. tokių buvo maždaug pusė, o šiemet net 76 proc. apklaustųjų nurodė, kad nuo kalno leidžiasi su šalmu ar apsaugomis.

„Deja, tyrimas taip pat atskleidė, kad patiriamos rizikos slidinėjant supratimas negerėja. Ir 2013 m., ir šiemet trečdalis apklaustųjų nurodė tokios veiklos nelaikantys rizikingu užsiėmimu, nors pavojingai krintančių ir susižeidusių skaičius išlieka toks pat didelis“, – pasakoja A. Balkuvienė.

Amžinas slidininkų palydovas – alkoholis Pavojingiausia atskleista tendencija yra tai, kad tarp kalnų slidinėjimo mėgėjų nemažėja alkoholio vartojimas. 2013-aisiais 24 proc. apklausos dalyvių nurodė, jog slidinėdami nevengia svaigiųjų gėrimų. Šiemet šis skaičius dar didesnis ir siekia 27 proc.

„Alkoholis skatina rizikingesnį elgesį, todėl jo vartojimas slidinėjant kelia didesnę grėsmę susižeisti. Patariame visiškai atsisakyti svaigiųjų gėrimų, nes dideliu greičiu leisdamiesi nuo kalno tiek jūs galite patirti sunkių traumų, tiek sužeisti aplinkinius“, – sako ekspertė.

Draudimo bendrovės „If“ duomenimis, susižeidus kalnuose užsienyje būtinoji medicinos pagalba ir pirminis gydymas vidutiniškai kainuoja apie 1000 EUR. Nuo šių išlaidų saugo didesnės rizikos kelionių draudimas, o slidinėjantiems Lietuvoje rekomenduojama pasirūpinti nelaimingų atsitikimų draudimu.

Apie „If “

„If“ yra pirmaujanti ne gyvybės draudimo bendrovė Šiaurės Europoje, turinti daugiau nei 3,6 milijonų klientų. 2013 m. bendrovės pajamos iš draudimo veiklos siekė 4,6 milijardų eurų. 2002 m. „If“ prekės ženklas buvo pristatytas Baltijos šalių draudimo rinkai, o 2009 m. veikla buvo sujungta į Estijoje įregistruotą bendrovę „If P&C Insurance AS“. Tai viena didžiausių ne gyvybės draudimo bendrovių Baltijos regione. Savo filialus bendrovė turi ir visose trijose Baltijos šalyse.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 23.03.2024 - 29.03.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 26 511 011 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54709506sec.