Dviratininkus į lenktynes kviečia antrasis Kauno dviračių maratonas

„Velomanija Kauno dviračių maratonas" vyks gegužės 15 d. Didžiausia Kauno dviratininkų šventė ir lenktynės padovanos dalyviams ir žiūrovams neišdildomų įspūdžių naujoje trasoje Europos prospekte ir ant M.K. Čiurlionio tilto.

Renginio organizatoriai VšĮ „Dviratai" ir orientavimosi sporto klubas "Takas". Globėjas - Kauno m. savivaldybė.

„Dviratų" valdybos narys Linas Vainius patvirtino, kad visi dviračių mėgėjai ir sportininkai galės pasirinkti sau patogią distanciją registracijos metu. Sporto grupės vyrai ir moterys lenktyniaus 80 km distancijoje. Mėgėjai važiuos trumpesnį atstumą. Norintys tik išbandyti maratono „skonį" pasirinks vieną ratą. Sporto ir mėgėjų grupės startuos atskirai. Todėl panašaus pajėgumo dalyviai saugiau jausis trasoje.

„Dviratų" valdybos narys Arūnas Rutkauskas priminė, kad garbingiausi apdovanojimai - Kauno mero taurės, teks lenktynių Sporto grupės nugalėtojams. Tačiau bus įvertinti ir pagerbti visų grupių ir komandų prizininkai. Pats didžiausias apdovanojimas - betarpiški įspūdžiai ir išgyventos akimirkos teks kiekvienam dalyviui ir žiūrovui.

Orientavimosi sporto klubo prezidento Devio Žilovo teigimu, 2011 metų trasoje žiūrovai turės patogias galimybes stebėti ir fiksuoti lenktynių eigą. Trasa renginio metu bus uždaryta nuo eismo. Žiedinėje 7,9 km ilgio trasoje dalyviai savo įgūdžius ir ištvermę demonstruos įveikdami Nemuno šlaito įkalnę, nusileidimus nuo tilto ir prospekto posūkius.

Varžybose savo gabumus galės atskleisti tiek greiti, tiek techniški dviratininkai.
Trasos schema: www.bikely.com/maps/bike-path/461989

Kaip ir 2010 metais visi dalyviai galės susiburti į Sporto, Mėgėjų ir Įmonių komandas, kurios bus vertinamos atskirai. Varžybose su savo komandomis kviečiamos dalyvauti bendruomenių, sporto klubų, mokyklų, įmonių, organizacijų, partijų, gatvės, namo ar giminių komandos. Kiekvienas komandos dalyvis galės pasirinkti sau tinkamą distanciją.

Darius Pekarskas, VšĮ „Dviratai" direktorius paaiškino, kad sporto komandų rezultatus vertins pagal geriausią 3 komandos narių laiką, Mėgėjų ir Įmonių komandas - pagal bendrą jų narių ratų skaičių. Sporto įskaitoje laimės greičiausia, o taro Mėgėjų ir Įmonių komandų - gausiausia arba daugiausiai ratų nuvažiavusi komanda. Įmonių komandos bus vertinamos atskirai, renkant „Metų dviratiškiausią įmonę".

Šiemet organizatoriai pasiūlė dar daugiau, pristatydami „Plento maratonų taurę" ir pakviesdami mėgėjus į dviračių lenktynes Kaune (05.15), Šiauliuose (07.31) ir Vilniuje (09.04) į atskiro starto lenktynes „Aplenk laiką".

Dalyviai kviečiami registruotis internetu į visus renginius iš anksto prieš Kauno maratoną www.kaunomaratonas.lt

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82931995sec.