Šalies pirmenybėse Alytuje – galimybė patekti į pasaulio plaukimo čempionatą

Ketvirtadienį Alytuje prasidėjo atviras 2013 metų Lietuvos plaukimo žiemos čempionatas, kurio metu geriausi šalies plaukikai gali pelnyti kelialapius į pasaulio čempionatą, vyksiantį liepos mėnesį Barselonoje (Ispanijoje).
„Alytaus Sporto ir rekreacijos centro baseinas yra vienintelis Lietuvoje, kuriame sumontuota sertifikuota elektroninė rezultatų fiksavimo įranga, leidžianti įtraukti Lietuvos pirmenybes į oficialų pasaulio ir Europos plaukimo federacijų kalendorių ir pasaulio čempionato atrankinių varžybų sąrašą. Dėl to šios varžybos yra nepaprastai svarbios Lietuvos plaukikams ir visai šalies sporto bendruomenei", - sakė Lietuvos plaukimo federacijos direktorius Emilis Vaitkaitis.
Pasaulio čempionato A lygio normatyvus jau yra įvykdžiusi olimpinė bei pasaulio čempionė Rūta Meilutytė ir Lietuvos plaukikų lyderis Giedrius Titenis.
B lygio normatyvus, kurie suteikia teisę, bet negarantuoja dalyvavimo pasaulio čempionate, yra įvykdę Danas Rapšys, Mindaugas Sadauskas, Marius Mikalauskas, Tadas Duškinas ir Raminta Dvariškytė.
Alytuje jėgas išmėgins visi šiuo metu esantys geriausi Lietuvos plaukikai. Varžybose dalyvauja 212 plaukikų (74 moterys ir 138 vyrai) iš šalies 13 plaukimo klubų.
Atviru Lietuvos žiemos čempionatu prasideda trejų svarbių varžybų ciklas. Kovo 1-3 dienomis geriausi Lietuvos plaukikai dalyvaus tarptautinėse varžybose Berlyne (Vokietija), o kovo 8-9 dienomis rungtyniaus Baltijos valstybių čempionate bei jaunimo mače Tartu mieste Estijoje.
Po čempionato Alytuje ir paaiškės, kas atstovaus Lietuvos rinktinei Baltijos valstybių pirmenybėse. Lietuvos atviras plaukimo čempionatas Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine vyks iki šeštadienio vakaro.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19995213sec.