«Cido» arenos dviračių trekas atveriamas visuomenei

Iki šiol unikalus olimpinius standartus atitinkantis Panevėžio „Cido“ arenos dviračių trekas, garsinantis Lietuvos ir Panevėžio vardą Europoje, buvo nuomojamas tik šios sporto šakos varžyboms ir profesionalių dviratininkų treniruotėms. Nuo šiol jis prieinamas ir dviračių entuziastams, norintiems patirti neįprasto važiavimo malonumus.

Treką panorusius išbandyti entuziastus prižiūrės, konsultuos ir mokys profesionalus treneris. Su specialiais šiai sporto šakai pritaikytais dviračiais, kuriuos išsinuomojus dviračių treką duoda arena, mėgėjai gali tarpusavyje varžytis keturiose rungtyse: hito, sprinto, slalomo ir keirino.

Hitas– tai vieno rato distancija, asmeninės lenktynės laikui, kai startuojama iš vietos. Startui naudojamos automatinės dviratininkų išleidimo staklės. Nugalėtojas – dviratininkas, greičiausiai įveikęs distanciją.

Sprintas– kvalifikacijoje startuojama įsibėgėjus, dviratininkai varžosi asmeninėse lenktynėse įveikdami distanciją. Nugalėtojas – greičiausiai įveikęs distanciją.

Slalomas– vieno ir/arba pusės rato distancija, ją nuvažiuojant ir įveikiant kliūtis. Nugalėtojas – dviratininkas, greičiausiai ir tiksliausiai įveikęs distanciją.

Keirinas– dviratininkai startuoja sekdami priekyje mopedu važiuojantį lyderį, kuris įsibėgėja iki 50 km/h, o likus 700 metrų iki finišo pasitraukia ir leidžia dviratininkams toliau kovoti tarpusavyje. Rungties nugalėtojas – greičiausiai įveikęs distanciją.

„Nors mūsų arenos dviračių treke aktyviai treniruojasi šalies ir užsienio dviratininkai, Panevėžio miesto dviračių klubų auklėtiniai, arenos užimtumo grafike tikrai kartkartėmis rasime vietos ir tiems, kuriems tiesiog smalsu išbandyti kažką nauja, ieškantiems naujų potyrių ir iššūkių“, – teigia arenos generalinis direktorius Dainius Visackas.

Ovalo formos „Cido“ arenos trekas yra laikomas greitu: 7 metrų pločio posūkiuose pasviręs 45 laipsnių kampu, o tiesiojoje – 13 laipsnių. Tai profesionaliems sportininkams leidžia pasiekti net 70 km/h greitį.

Treką suprojektavo Vokietijos kompanija, vadovaujama architekto Ralfo Šurmano, kuris rengė ir Pekino olimpinį treką 2008 metų olimpiadai. Panevėžio arenai suprojektuotas I kategorijos 250 m ilgio trekas. Šiuo metu tai vienintelis dengtas dviračių trekas Baltijos šalyse. Jame pastaraisiais metais ne tik treniruojasi ryškiausios Lietuvos dviračių sporto žvaigždės (Simona Krupeckaitė, Gintarė Gaivenytė), bet ir vyksta aukščiausio lygio dviračių treko renginiai, pavyzdžiui, Europos dviračių treko elito čempionatas „Eurotrack 2012“, tarptautinis dviračių treko čempionatas, Baltijos treko turas, Lietuvos dviračių treko čempionatas ir kt.

Daugiau – www.cidoarena.lt- Trekas. Būtina išankstinė registracija el.p.[email protected]; tel. 8 640 27795.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19834995sec.