Nidos ir Juodkrantės paplūdimiams – Mėlynosios vėliavos

Savaitgalį vykusio festivalio „Benai, plaukiam į Nidą“ metu Neringos savivaldybės merui Dariui Jasaičiui buvo įteikta Mėlynoji vėliava. Ją įteikęs Lietuvos žaliųjų judėjimo vadovas Rimantas Braziulis patvirtino, kad Mėlynoji vėliava šiais metais vėl plevėsuos Nidos ir Juodkrantės paplūdimiuose.

Kad Neringos paplūdimiai atitinka aukščiausius standartus patvirtino ir pavasarį kurorte viešėjęs Danijoje įsikūrusio Aplinkosauginio švietimo fondo atstovas Finn Bolding Thomsen.

„Visuomet džiaugiuosi važiuodamas į Neringą. Tai mano ketvirtasis vizitas čia. Prieš du metus atlikome kontrolinį patikrinimą ir galime patvirtinti, kad paplūdimiai atitinka visus kriterijus ir išlaiko aukštus standartus“, - tuomet kalbėjo svečias.

„Kokybiškos gyvenimo ir poilsio aplinkos užtikrinimui skiriame didžiulį dėmesį. Šis apdovanojimas tai mūsų bendruomenės sunkaus darbo įvertinimas. Džiugu, kad jau daugiau nei dešimtmetį Neringa gali oficialiai didžiuotis tarptautinį pripažinimą pelniusiais paplūdimiais“, - apdovanojimu džiaugiasi Neringos savivaldybės meras D. Jasaitis.

Neringos savivaldybė Mėlynosios vėliavos programoje dalyvauja nuo 2002 metų. Mėlynąją vėliavą nuo 2002 metų gauna Nidos paplūdimys, nuo 2004 metų ją gauna Juodkrantės paplūdimys. Per šį laikotarpį vėliava nei karto nebuvo nuleista.

Mėlynosios vėliavos programą kuruojančio Aplinkosauginio švietimo fondo atstovas F. B. Thomsen Neringos bendruomenei pasiūlė dalyvauti Žaliojo rakto programoje. Tarptautinė programa skirta viešbučiams, svečių namams, konferencijų ir poilsio centrams, kempingams, vasarnamiams, kurie laikosi nustatytų aplinkosauginių reikalavimų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.2466929sec.