Paroda Vivattur vilios turizmo paslaugų gausa

Vasario 29 dieną lankytojus pakvies tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda VIVATTUR 2008. Paroda rengiama jau 14-ąjį kartą, lankytojų ji lauks parodų centre „Litexpo“ tris dienas, vasario 29 – kovo 2 dienomis.

VIVATTUR yra viena didžiausių ir labiausiai lankomų parodų. Šiais metais joje padidėjo dalyvių skaičius, išsiplėtė ekspozicijų plotas. Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorius Alvitis Lukoševičius džiaugiasi, kad VIVATTUR jau laukiama Lietuvoje ir žinoma pasaulyje. Šiemet į parodą atvyksta 338 dalyviai iš 30-ies pasaulio šalių, t.y. 11 proc. daugiau nei 2006 m. Parodos ekspozicijų plotas taip pat išaugo 20 proc. - iki 3000 kvadratinių metrų. VIVATTUR bus išsidėsčiusi dviejose didžiausiose parodų centro salėse.

„Paroda VIVATTUR sėkmingai gyvuoja jau antrąjį dešimtmetį. Per tą laiką ji išsiplėtė keleriopai, - sako UAB „Visus plenus“ direktorius Pertas Naprušis, parodą organizuojančios bendrovės direktorius. – Kasmet paroda pritraukia vis daugiau lankytojų, o tai rodo mūsų šalies gyventojų augančius poreikius turizmo, laisvalaikio paslaugoms ir demonstruoja Lietuvos turizmo institucijų pasiruošimą plėtoti šias paslaugas, ieškoti naujovių. Akivaizdu, kad ir užsienio valstybės suinteresuotos pritraukti kuo daugiau turistų iš Lietuvos“. Šiemet parodos dalyvių iš užsienio skaičius gerokai ūgtelėjo – net 21 proc. Užsienio šalims atstovaus 120 dalyvių - VIVATTUR tradiciškai sulauks svečių iš kaimyninių šalių. Dalyvaus populiariosios Europos Sąjungos turizmo šalys - Ispanija, Graikija, Italija, Vokietija, Prancūzija ir kitos. Taip pat bus Gruzijos, Azerbaidžiano, Indonezijos, Meksikos ir daugybės kitų šalių, viliojančių turistiniais ištekliais, atstovai.

Lietuvos kelionių organizatoriai ir didžiausios kelionių agentūros pristatys 2008 metų sezono naujienas, lankytojus kvies keliauti po gausybę pasaulio kraštų – nuo Viduržemio jūros šalių iki Naujosios Zelandijos ar Aliaskos.

Parodos centre įsikūrusiame Valstybiniame turizmo departamento stende viso VIVATTUR metu dirbs ir įvairiais klausimais konsultuos departamento specialistai. Stende bus pristatomi vykdomi departamento projektai. Bus akcentuojama naujai sukurta Nacionalinės turizmo informacijos sistemos geografinė dalis: paieškos galimybės, meniu, informacija. Bus pristatomas II Baltijos kelionių maratonas, Nacionalinės autoturizmo trasos, popiežiaus Jono Pauliaus II piligrimų kelio maršrutas, Turizmo departamento drauge su Europos Komisija vykdomas bandomasis projektas „Patraukliausios Europos turistinės vietovės: vietinis nematerialusis paveldas“ (EDEN).

Turizmo departamento stende bus platinama ir naudinga informacija keliaujantiems: Užsienio reikalų ministerijos informacija apie konsulinę pagalbą Lietuvos piliečiams esant užsienio šalyse, informacija vykstantiems į užsienį, Lietuvos Europos vartotojų centro parengta informacija "Kelionių patarėjas", vežėjų asociacijos "Linava" parengta informacija apie autobusų klasifikavimą "Apie tarptautinį autobusų klasifikavimą: keleiviams, kelionių organizatoriams, vežėjams" bei Turizmo departamento atnaujinta informacija "Atmintinė turistui".

Lietuvos kelionių verslo atstovai plečia ne tik šalių geografiją, bet ir paslaugų ratą. Yra bendrovių, kurios gali pasiūlyti suorganizuoti vestuves kurioje nors egzotiškoje šalyje. Daugelis VIVATTUR dalyvaujančių bendrovių lankytojus vilios įsigyti kelionę už palankią kainą.

Tapo gera tradicija, kad VIVATTUR gausiai pristatomi vietinio turizmo ištekliai, kultūrinis paveldas, nauji aktyvaus laisvalaikio būdai. VIVATTUR lankytojai galės išsamiai susipažinti su turizmo ir poilsio galimybėmis visose Lietuvos apskrityse – miestų ir rajonų savivaldybės, turizmo informacijos centrai, parkai, viešbučiai, kaimo turizmo sodybos pristatys apie ramaus poilsio vietas, turistinius maršrutus po šalies regionus, miestus ir miestelius, naujus žygius dviračiais, iškylas baidarėmis ar plaustais, kvies apsilankyti miestų šventėse, įvairiuose festivaliuose.

Džiugina, kad šiais metais parodoje ypač aktyviai dalyvauja laisvalaikio ir turizmo prekes parduodančios ar nuomojančios bendrovės. Ne viena bendrovė demonstruos turistinius automobilinius namelius, lankytojai ras keturračių, valčių, baidarių, jachtų, amfibijų ir net pontoninį plaustą.

„Tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda yra didelis įvykis dalyviams ir linksma šventė lankytojams. Parodoje bus daug žaidimų, loterijų bei gerų prizų“, - žada P.Naprušis. Parodos rengėjai kartu su turizmo operatoriumi „Tez Tour“ pradžiugins lankytojus žaidimu „Apsilankyk VIVATTUR ir keliauk su „Tez Tour“. Laimingasis bus apdovanotas kelione dviem į Graikiją.

Tikimasi, kad parodoje apsilankys daugiau nei 22 tūkst. žmonių. Kaip ir kasmet laukiama svečių būrio iš kaimyninių šalių: Latvijos, Estijos, Lenkijos, Kaliningrado srities bei Baltarusijos.

Valstybinis turizmo departamentas ir UAB „Visus plenus“ rinks ir apdovanos VIVATTUR dalyvius šiose nominacijose: įdomiausia VIVATTUR 2008 kelionė Lietuvoje; įdomiausia VIVATTUR 2008 kelionė į užsienį; įdomiausia VIVATTUR 2008 lankytina vieta užsienyje (skiriama užsienio dalyviams).

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24636793sec.