Vilniuje įvyko pirmasis „Rail Baltica“ Tarptautinės koordinavimo grupės posėdis

2008 m . vasario 29 d. Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos iniciatyva vyko projekto „Rail Baltica“ Tarptautinės koordinavimo grupės pirmasis posėdis.

Tarptautinės koordinavimo grupės tikslas - aptarti visas šalis partneres jungiančio „Rail Baltica“ projekto strateginius tikslus, jo įgyvendinimo aplinkybes, būsimo geležinkelio skirtingų atkarpų sąveikos klausimus bei koordinuoti projekto partnerių veiksmus nuolat keičiantis informacija apie nuveiktus ir planuojamus darbus. Visų šalių atstovų Vilniuje pasirašytame bendrame protokole taip pat akcentuotas pasiryžimas toliau koordinuoti veiksmus rengiant studijas, atliekant projektavimo darbus bei organizuojant visuomenės informavimo kampaniją.

Pirmajame tarptautinės koordinavimo grupės posėdyje dalyvavo Europos Komisijos koordinatorius šiam projektui Pavelas Telička, Latvijos, Lenkijos ir Estijos ministerijų bei geležinkelio administracijų aukšto lygio atsakingi už europinės vežės geležinkelio projekto įgyvendinimą pareigūnai.

Europos Komisijos koordinatorius „Rail Baltica“ projektui  Pavelas Telička pažymėjo, kad per paskutinius dvejus metus, ypač 2007 m., padaryta labai didelė pažanga siekiant įgyvendinti šį projektą. Pasak jo, šiuo metu būtini nauji žingsniai įgyvendinant šį ekonomiškai gyvybingą ir labai perspektyvų projektą, kuris yra tarp svarbiausių ES lėšomis finansuotinų transporto projektų. „Todėl šios koordinavimo grupės įsteigimas – naujas „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimo etapas. Skirtos konkrečios piniginės lėšos, numatyti konkretūs veiksmai konkretiems tikslams įgyvendinti ir tai – projekte dalyvaujančių šalių  nuopelnas“,- sakė P.Telička.

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos valstybės sekretorius Alminas Mačiulis pažymėjo, kad Tarptautinės koordinavimo grupės įsteigimas padės derinti šalių planus ir veiksmus įgyvendinant projektą „Rail Baltica“. Pasak jo, europinės vėžės geležinkelio tiesimo Lietuvoje pirmajam etapui jau yra numatyta skirti 127 mln. eurų Sanglaudos fondo  bei daugiau kaip 80 mln. eurų  TEN-T fondo lėšų.

Lietuvos, Lenkijos, Latvijos ir Estijos atstovai pasitarime informavo apie nuveiktus darbus įgyvendinant projektą 2007 m . Taip pat aptarti numatomi įvykdyti darbai bei planuojamos investicijos 2008- 2013 m . perspektyvoje. Šalys informavo apie vykdomus parengiamuosius darbus, kylančias problemas ir sutarė koordinuoti savo veiksmus ateityje. Visų šalių atstovai taip pat pabrėžė, kad jų vyriausybės „Rail Baltica“ laiko prioritetiniu projektu.

Sutarta, kad „Rail Baltica“ projekto Tarptautinė koordinavimo grupė posėdžiaus ne rečiau kaip kartą per metus. Dar šiais metais Varšuvoje vyks antrasis koordinavimo grupės posėdis.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28606796sec.