Vilniečiai kviečiami iš naujo atrasti savo gimtąjį miestą

Įsibėgėjus vasarai, vilniečiams ir miesto svečiams pažinti Lietuvos sostinę padės VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centro (VTIC) organizuojamos ekskursijos, teminiai maršrutai ir audiogidas.

Teminės ekskursijos lietuvių kalba skirtos pavieniams asmenims, norintiems su gidu pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį, tapo kiekvieno mėnesio šeštadienių popietės tradicija. Liepos mėnesio šeštadieniais (12 d., 19 d., 26 d.)., VTIC organizuoja vilniečių jau pamėgtą ekskursiją "Vilniaus požemiai", "Vilniaus legendos" ir "Sovietinis Vilnius" pėsčia.

Norintiems savarankiškai atrasti Vilnių, VTIC siūlo pakeliauti dešimčia naujų teminių maršrutų, kurie pristatomi atskiruose leidiniuose 8 kalbomis: "Lietuvos valstybingumo istorijos keliu", "Vilniaus pilys ir kalvos", "Vilniaus rūmų istorija", "Lenkų palikimas Vilniuje", "Rusų palikimas Vilniuje", "Žydų palikimas Vilniuje", "Vokiečių palikimas Vilniuje", "Kelionė Pūčkorių taku", "Muzikinis Vilnius", "Meniškasis ir romantiškasis Vilnius". Nemokami lediniai dalinami visuose VTIC centruose (Vilniaus g. 22, Didžioji g. 31 (Rotušė), Geležinkelio g. 16 (Geležinkelio stotis), Konstitucijos pr. 3).

Audiogidas – tai dar viena puiki galimybė savarankiškai atrasti įdomiausias Vilniaus senamiesčio vietas. Keliaudami su audiogidu, Vilniaus svečiai galės aplankyti apie 50 architektūros paminklų, kultūros objektų ir kitų svarbių miesto vietų, taip pat išgirsti iki 100 skirtingų pasakojimų lietuvių, anglų, vokiečių ar lenkų kalbomis, pristatančių ne tik lankomus objektus, bet ir patį miestą, jo istoriją. Audiogido įranga ir specialus žemėlapis, nurodantis, kaip keliauti audioekskursijos maršrutu, nuomojami dviejuose iš keturių Vilniaus turizmo informacijos centrų – Vilniaus g. 22 ir Didžioji g. 31.

Mėgstantys keliauti automobiliu Vilniaus turizmo informaciniuose centruose ras ir Vaizdingo maršruto automobiliu po Vilnių ir apylinkes informacinį komplektą.

Daugiau informacijos apie ekskursijas darbo dienomis nuo 9 iki 17 val., tel. 253 2115, www.vilnius-tourism.lt

Daugiau informacijos: VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centro vyr. projektų vadovė Paulė Tamuliūnaitė, tel. 253 21 15.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55711579sec.