Lietuvos kultūros sostinėje valčių paradas - konkursas

Šių metų rugsėjo 5-7 d. įvyksiantys Zarasuose Lietuvos kultūros sostinės 2008 renginiai žada daug netikėtumų, netradicinių projektų, tad teigiamų emocijų ir žavesio. Tikime, kad tai bus svarbus visai Lietuvai savaitgalis, kurio metu bus pristatytas šalies kultūrinis gyvenimas, kūrybingi ir išradingi šalies gyventojai, jau žinomi ar tik startuojantys kūrybiniai sumanymai. Pati Zarasų miesto aplinka lėmė, kad ne vienas iš kultūros sostinės projektų skiriamas vandeniui. Tai – specialieji projektai: šiuolaikinio meno galerija „Vanduo“, madų pristatymai scenoje ant vandens ir ambicingasis 100 laivų paradas Zaraso ežere.

Pastarojo sumanymo pradžia dar 1933 metais, Zarasuose surengus pirmąją vandens sporto šventę. Vėlesniais metais per Žolines vykdavo per 100 įvairaus dydžio, teatralizuotai puoštų laivelių bei baidarių pasirodymai, kuriuos stebėdavo iš visos Lietuvos atvykę žiūrovai.

Zarasai – miestas ant vandens, tad organizuojant renginius kultūros sostinėje, nutarėme atgaivinti senąją miesto tradiciją ir rugsėjo 6 d. rengiame valčių paradą – konkursą, kuriame kviečiame dalyvauti tiek pavienius vandens sporto entuziastus, tiek vandens sporto ir pramogų klubus iš visos Lietuvos. Visai nesvarbu ką „vairuojate“ vandens kelyje: irklinę valtį, vandens dviratį, baidarę, plaustą, katamaraną ar paties sukurtą laivą – atvažiuokite į Zarasus! Valčių parado dalyvių laukia ne tik įvairūs paskatinamieji prizai, bet ir pagrindinis - kelionė dviems į Italiją (aplankant Veneciją), kurį įsteigė UAB „Vasaknos“.
Valčių paradas Zaraso ežere – ne tik konkursas, bet ir galimybė pristatyti šiuolaikines plaukiojimo priemones bei šventės dienomis jos lankytojams teikti mokamas vandens pramogas.

Zarasai neretai vadinami „melsvomis Lietuvos akimis“. Tad visi, nutarę dalyvauti spalvingame valčių parade - konkurse turite unikalią galimybę įveikti mažą 6000 km Zarasų krašto vandens kelio atkarpą plaukdami vienu gražiausiu krašte Zaraso ežeru! O jeigu kada ryžtingai nutarsite įveikti visus krašto vandens kelius: ežerus, upes, upokšnius, didžiausius griovius jūsų laukia ne vienas tūkstantis kilometrų arba kelias nuo Zarasų iki...Baikalo!

Susidomėjus paradu-konkursu ir nutarus jame dalyvauti kviečiame registruotis tel. 8-686 65343 (Arūnas Zavackas).


Zarasų rajono savivaldybės projekto „Kultūra kaip gyvas vanduo“ informacinė grupė

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1518209sec.