Viktorinos nugalėtojui – kelionė į Vilnių

Viktoriną Labas rytas, Lietuva inicijavo ir bendrai surengė Lietuvos Respublikos generalinis konsulatas Sankt Peterburge, vienas pagrindinių Sankt Peterburgo miesto nemokamų laikraščių Utro Peterburga bei VšĮ Vilnius – Europos kultūros sostine 2009. Viktorina buvo skirta Lietuvos valstybingumo - Mindaugo karūnavimo dienos progai bei Vilniaus - Europos kultūros sostinės 2009 statusui pažymėti. Redakcijos duomenimis viktorinoje aktyviai dalyvavo daugiau nei du šimtai skaitytojų.

Viktorinos nugalėtojo laukia pagrindinis prizas – kelionė dviems savaitgaliui į Vilnių, kurį  dovanoja VšĮ Vilnius – Europos kultūros sostine 2009. 36 prizus aktyviausiems viktorinos dalyviams skyrė Lietuvos Respublikos generalinis konsulatas. Klausimus parengė bei nugalėtojus atrinko generalinio konsulato ir Utro Peterburga redakcijos sudaryta bendra žiuri.

Susirinkusius į loterijos nugalėtojų paskelbimą pasveikino generalinis konsulas Sankt Peterburge Eitvydas Bajarūnas bei „Utro Peterburga“ vyriausiasis redaktorius Anatolij Agrafenin. Savo kalbose jie pažymėjo, kad tokios viktorinos ir akcijos Sankt Peterburge jau tapo gera tradicija ir yra tikros liaudies diplomatijos pavyzdys. Jos ne tik parodo Sankt Peterburgo gyventojų domėjimąsi Lietuva, geras žinias apie mūsų šalį, bet ir skatina pozityvų humanitarinį bendradarbiavimą. 

Laikraštis Utro Peterburga yra vienas pagrindinių Sankt Peterburgo miesto nemokamų laikraščių, vadinamas liaudišku. Jo tiražas viršija 200 tūkstančių egzempliorių. Jis yra platinamas Sankt Peterburgo mieste bei Leningrado srityje.

2008 metų gegužės 21 dieną Sankt Peterburgo laikraščio Utro Peterburga («Утро Петербурга») puslapiuose prasidėjo pusantro mėnesio trukusi viktorina Labas rytas, Lietuva. Kas savaitę iki liepos 9 dienos laikraščio skaitytojai turėjo atsakyti į 16 klausimų apie Lietuvos politiką, istoriją, sportą, kultūrą, ekonomiką bei apie Vilniaus miestą. Klausimai kartu su informaciniu tekstu, Trakų pilies vaizdu, Lietuvos ir Sankt Peterburgo herbais buvo skelbiami specialiame, iškerpamame kupone.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18695402sec.