Rugsėjis – jaunimo turizmo mėnuo

"Studente, pažink ir pamilk miestą, kuriame studijuoji!" - taip studentus kviečia Vilniaus turizmo informacijos centras (VTIC) ir siūlo daug turistinių renginių. Jau antrus metus organizuojama akcija yra skirta rugsėjo 27-ajai – Pasaulinei turizmo dienai paminėti.

2008 metais Pasaulinė turizmo organizacija iškėlė šūkį "Turizmas ir klimato pokyčiai", todėl visi studentai kviečiami ne tik pažinti Vilnių, bet ir saugoti gamtą, švarų miestą. Rugsėjo 12–28 dienomis organizuojamos pažintinės ekskursijos po Vilniaus centrą ir senamiestį, Botanikos sodą Kairėnuose, žygiai Pavilnių ir Verkių regioniniuose parkuose, pasivažinėjimai geltonuoju autobusu, velomobiliais, dviračiais. Šių metų programos naujienos – talka Markučių parke, išvyka į Kazokiškių sąvartyną, atliekų perdirbimo įmonę, paskaita apie klimato pokyčius, – tai primins, koks trapus yra pasaulis ir mokys gyventi švariau, tvarkyti savo aplinką.

2007 metais rugsėjo mėnesį VTIC surengta akcija studentams sulaukė didelio susidomėjimo. Renginiuose dalyvavo 430 asmenų.

Visi renginiai studentams yra nemokami, tačiau būtina iš anksto paimti kvietimą į pageidajamą renginį. Kvietimai išduodami VTIC, Vilniaus g. 22 (darbo dienomis nuo 9 iki 18 val., šeštadieniais nuo 10 iki 16 val.). Vietų skaičius ribotas. Daugiau informacijos apie renginius galima rasti interneto sveitainėje www.vilnius-tourism.lt .

Renginių partneriai: Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius, Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija, Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos, Vilniaus universiteto Botanikos sodas, Vilniaus mokytojų namai, AB "Lietuvos radijo ir televizijos centras", UAB "Vilniaus autobusai", PN "Lina", VšĮ "Europos namai" (veloprojektas), Lietuvos dviratininkų bendrija, UAB "ADCRent", UAB "Super SEGWAY", VšĮ Tarptautinis maratonas.

Daugiau informacijos: Vilniaus turizmo informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė, tel. 212 1833.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21656299sec.