Rankinių varpų skambesys Alytuje padės pasitikti šv. Kalėdas

„Arsis" rankinių varpų ansamblis susikūrė prieš 15 metų. Nuo 1993 m. pagrindinę kolektyvo programą sudaro unikalus 7 (+4) oktavų rankinių varpų koncertas. Kone visą pasaulį apkeliavęs „Arsis" ansamblis į Alytų užsuks prieš pat šv. Kalėdas.

Alytuje lankysis originaliųjų Estijos varpininkų mokinių grupė. „Arsis" mokykla – vos 2 metais jaunesnė už pagrindinį kolektyvą. Mokyklai vadovauja A. Mäe, jam talkina Lemme-Liis Elp. Šiandien gyvuoja 4 „Arsis" mokyklos auklėtinių ansambliai–2 Taline ir 2–Tartu, koncertuojantys nuo 1998 metų.

Pagrindinė ansamblio sudėtis įrašė ir išleido 5 kompaktines plokšteles, jaunimas–2. Rinkuniuose ir koncertuose skamba originaliai atliekami Johanno Sebastiano Bacho, Eduardo Griego, Georgo Friedricho Händelio, Johanno Strausso, Andrew Loydo Webberio ir kitų kompozitorių kūriniai. Patikėkite – „Arsis" – tai ne tik muzika išgaunama itin savitu būdu, tačiau ir pakylėta nuotaika, kurios mums dažnai taip trūksta.

Gruodžio 21 d. (sekmadienį) 17 val. Alytaus kultūros ir komunikacijos centro didžiojoje salėje (Pramonės g. 1) „Arsis" rankinių varpų ansamblio koncertas. Bilietai: 10 Lt (su nuolaidomis)–15 Lt. Bilietus sau ar savo kolektyvui galite užsakyti tel. 77019, el. p. [email protected], daugiau: www.akkc.lt, www.arsis.ee


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27045894sec.