Šiaulių "Aušros“ muziejus - edukacinių programų ciklą „Šeimos savaitgalis muziejuje“

Šiaulių "Aušros“ muziejus – svarbi Šiaurės Lietuvos kultūros institucija, vienas iš didžiausių muziejų Lietuvoje, išsiskiriantis rinkinių ir ekspozicijų įvairove, turtinga istorija, aktyvia veikla bei gausia edukacinių programų pasiūla.

Muziejus siūlo naują, iki šiol nerengtą edukacinių programų ciklą „Šeimos savaitgalis muziejuje“. Tai nauja patirtis mums ir, tikimės, ji bus naudinga apsilankiusiems. Šeima yra žmonijos kultūrinių, dorovinių vertybių puoselėtoja ir skleidėja. Jos narių buvimas kartu, bendra kūryba, tikslai stiprina darną ir tvirtumą, skatina savitarpio pagalbą, atsakomybę vienas už kitą, toleranciją – taip puoselėjamos visos tradicinės šeimos vertybės.

Muziejinė edukacija – tai galimybė mokytis ir kurti muziejuje, skatinti domėtis krašto istorija, patrauklia forma supažindinti su aplinka, kurioje gyveno seneliai ir proseneliai, ugdyti aktyvumą, kūrybiškumą, atskleisti praeities ir šiuolaikinio gyvenimo sąsajas.

Per siūlomą edukacinių programų ciklą „Šeimos savaitgalis muziejuje“ ir vaikai, ir tėveliai, ir seneliai turės vienodas galimybes kurti, eksperimentuoti, pasivaržyti, tiesiog linksmai ir įdomiai pabūti kartu netradicinėje aplinkoje. Šeimos, padedamos profesionalių muziejaus darbuotojų, per edukacines programas galės išmokti įvairių senovinių amatų: nusipinti iš vytelių krepšelį arba pasidaryti gražų žaisliuką iš šiaudelių, susikurti nuostabų šventinį atviruką, nusilipdyti puodynę iš molio bei įvairiais raštais išmarginti velykinius kiaušinius.

Kviečiame apsilankyti šiose edukacinėse programose:

*Puodų lipdymas senoviniais būdais.

Remiantis archeologine Lietuvos medžiaga, Senovės amatų troboje dalyviai susipažins su atskirų istorinių laikotarpių keramika, bus aptarta keramikos gamybos technologija. Svarbiausia edukacinės programos dalis – iš molio nusilipdyti puodą.

Edukacinė programa vyks 2009 m. vasario 28 d.

*Kiaušinių marginimas.

Dalyviai apžiūrės XX a. margučius, esančius „Aušros“ muziejaus Etnografijos ekspozicijoje. Jiems bus pasakojama apie spalvas, dažymo būdus, ornamentiką, marginimo techniką, simboliką. Paskui margins kiaušinius karštu vašku.

Edukacinė programa vyks 2009 m. kovo 28 d.

*Pynimas iš vytelių

Dalyviai muziejaus Etnografijos ekspozicijoje apžiūrės pintus eksponatus, sužinos apie karklų vytelių paruošimą, pynimo priemones ir būdus. Patys mokysis pinti krepšelius ir suvenyrus.

Edukacinė programa vyks 2009 m. balandžio 25 d.

*Atvirukų kūrimas

Dalyviai susipažins su atvirukų raida ir įvairove, jų istorija. Patys kurs originalius meninius atvirukus, pasirinkę įvairias technologijas ir priemones: herbarinę medžiagą, karpinius, klijavimą.

Edukacinė programa vyks 2009 m. gegužės 30 d.

*Pynimas iš šiaudelių

Dalyviai susipažins su Etnografijos skyriuje saugomais pintais eksponatais, pynimo priemonėmis, šiaudelių paruošimu ir pynimo būdais. Mokysis pinti suvenyrus, įvairius žaisliukus.

Edukacinė programa vyks 2009 m. birželio 27 d.

Edukacinės programos vyks 13 val. Šiaulių „Aušros“ muziejaus Aušros alėjos rūmuose (Aušros al. 47). Vietų skaičius ribotas, edukacinius užsiėmimus prašome užsisakyti iš anksto tel. (8 ~ 41) 43 36 80.

Susidarius didesniam skaičiui norinčių dalyvauti užsiėmimuose, bus kuriama antra grupė 15 val.

Bilietų kainos:

suaugusiesiems – 3 Lt,

vaikams – 2 Lt.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81348395sec.