Nemokamų ekskursijų savaitė - dovana Lietuvos moksleiviams

Kelionių organizatorius „Kiveda“ nuo birželio 8 d. vykdo vienos savaitės akciją – „Tūkstantis žingsnių – viena istorija“.  Jau pats pavadinimas sako, kad akcijos tema – Lietuvos vardo 1000-mečio minėjimas. Šios akcijos metu „Kiveda“ dovanoja Lietuvos moksleiviams nemokamas ekskursijas, kuriose gvildenamos tokios temos kaip:
1. Mes kuriame istoriją.
2. Valstybės tėvas – Karalius Mindaugas.
3. Valstybingumo simboliai – vėliava, herbas-vytis, gediminaičių stulpai. Kokius simbolius dabar žinome mes?
4. Sostinės įkūrimas. Savivalda.
5. Tolerantiškas miestas tautoms ir religijoms.
6. Krikščionybės įvedimo svarba ir peripetijos.
7. Šventieji, didikai, politikai.
8. Miestas – feniksas. Kiek kartų degęs ir griautas nuolat pakildavo dar gražesnis! Kur paslaptis?
9. Vasario 16-oji – nepriklausomybės data. Nepriklausoma po 533 metų!
10. Kultūros sostinė ir Vilniaus universitetas
11. Vaikai – ateitis. Jei jie suvoks šią Vilniaus pamoką, gal būt Lietuva gyvuos dar 1000 metų!
Vienas iš Kivedos veiklos prioritetų – sudominti ir atskleisti visuomenei garbingą Lietuvos praeitį, ją kūrusias iškilias asmenybes, pristatyti per šimtmečius sukurtą kultūros paveldą. Juk dažnai mums atrodo, jog tai, ką turi kitos tautos ir valstybės, verta didesnio dėmesio, nei ką turime mes... Keliaujame į kitas šalis, bandome perprasti jų istoriją ir per šimtmečius nueitą kelią... Bet ar viską žinome apie save? Apie savo istoriją, didžiavyrius, karalius, valdovus ir jų išdavikus? Apie mūsų valstybės atsiradimą, jos simbolius ir sostinės įkūrimą? Ar be krepšinio dar turime kuo didžiuotis prieš pasaulį?

„Idėja rengti šią akciją gimė susiklosčius kelioms aplinkybėms. Pirmiausia – tai noras įsilieti į 1000-mečio renginių sūkurį.  Džiaugiamės, kad mūsų iniciatyva neliko be atsako.  Didelis susidomėjimas. Jau dabar pradedame planuoti apie šios akcijos pakartojimą prasidėjus naujiems mokslo metams. – planuoja „Kivedos“ direktorė Irena Sinickienė. - Kita priežastis – mes turime puikią galimybę organizuoti daug ekskursijų vienu metu, kadangi patys ruošiame būsimuosius gidus. Maždaug prieš mėnesį gidų kursus baigė dar apie 40 naujų gidų. Iš jų patys geriausi taip pat planuoja prisidėti prie šios akcijos. Rudeninės akcijos gidų gretas galės papildyti vasaros kursus baigę kursantai.“

Dabar akcijoje dalyvauja 5-12  klasių moksleiviai iš visos Lietuvos. Akcijos laikas - antra birželio savaitė -pasirinktas todėl, kad kaip tik tuo metu mokyklose prasideda projektinės veiklos arba kai kuriose jų vyksta brandos egzaminai, kurių metu nebūna pamokų.

„Įdomu pastebėti, kad daugumą užsiregistravusių mokyklų yra ne iš Vilniaus. - dėsto projekto koordinatorė Laura Virkutienė. - Į nemokamas ekskursijas atvyks iš įvairiausių Lietuvos kampelių: Vievio, Širvintų, Alytaus, Šalčininkų, Aukštadvario, Telšių ir kitų miestų bei rajonų. Akcijoje dalyvaujantiems kitataučių mokyklų mokiniams ekskursijos bus vedamos jų gimtąja kalba – rusiškai, lenkiškai. O štai grupė iš Prienų raj. Revuonos mokyklos atvyks su savo svečiais - moksleiviais iš Turkijos. Be abejo, jiems ekskursija bus vedama anglų kalba.“

Kelionių organizatorius UAB „Kiveda“, jau keliolika metų sėkmingai dirba turizmo srityje, yra sukaupusi didžiulę patirtį organizuojant ir vykdant keliones po Lietuvą ir užsienio šalis. Šiemet, kai labai išpopuliarėjo trumpos bei artimos kelionės, „Kiveda“ kviečia Lietuvos žmones jungtis ir po vieną, ir po du, su šeima ar  su draugu į kiekvieną savaitgalį organizuojamas ekskursijas po Lietuvos gražiausius kampelius ir temines ekskursijas po Vilnių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3274231sec.