Aušros muziejuje – "Kalėdiniai stebuklai"

2009 m. gruodžio 1–2010 m. sausio 20 dienomis Šiaulių „Aušros“ muziejus Šiaulių miesto ir apskrities vaikų globos namų ir specialiųjų mokyklų auklėtiniams organizuoja akciją „Kalėdiniai stebuklai“. Per akciją vaikai kviečiami nemokamai apsilankyti „Aušros“ muziejaus padaliniuose, apžiūrėti ekspozicijas ir dalyvauti pasirinktoje edukacinėje programoje. Planuojama, kad per akciją muziejų aplankys apie 700 vaikų iš 20 globos namų ir specialiųjų mokyklų. Siekiama priimti visus norinčius, todėl akcija bus vykdoma ir po švenčių.

„Kalėdiniai stebuklai“ – tai 2005 m. muziejaus vykdytos kalėdinės akcijos „Muziejaus stebuklai“ tęsinys. Prieš ketverius metus organizuotoje akcijoje dalyvavo daugiau kaip 500 globos namų auklėtinių. Juos į muziejų atvedę darbuotojai tvirtina, kad organizuota akcija tiek vaikams, tiek jiems patiems paliko gerą įspūdį, suteikė džiugių emocijų, todėl ir šiemet su dideliu entuziazmu laukia prasidėsiančios akcijos.

Šiais metais vaikų globos namų ir specialiųjų mokyklų auklėtiniams bus pasiūlyta nemokamai apsilankyti „Aušros“ muziejaus padaliniuose, apžiūrėti juose veikiančias ekspozicijas ir pasirinkus vieną edukacinę programą, linksmai bei įdomiai pabūti kartu netradicinėje muziejaus aplinkoje. Edukacinėse programose vaikams kurti padės profesionalūs muziejaus darbuotojai, kurie mažuosius edukacijų dalyvius supažindins su įdomiais archeologijos, etnografijos, dailės, istorijos ir technikos faktais, padės įgyti labai reikalingų naujų įgūdžių: dalyviai galės pasigaminti mielus suvenyrus iš vilnos, pabuvoti senovės mokyklėlėje ir raštinėje, pabandyti dviračiu pagaminti elektros srovę, pasidaryti fotoaparato prototipą – tamsią dėžutę (kamerą obskurą) ir išbandyti dar daug kitų muziejaus siūlomų edukacinių programų bei pasigaminti mielų smulkmenėlių, priminsiančių apsilankymą muziejuje. Kalėdine akcija siekiama ne tik praskaidrinti vaikų kasdienybę, bet ir prisidėti prie efektyvios vaikų globos namų auklėtinių integracijos į visuomenę ir jų užimtumo skatinimo.

Džiugu, kad vaikų globos namų ir specialiųjų mokyklų auklėtiniams apie apsilankymą muziejuje primins ir rėmėjų dėmesys: kiekvienas kalėdinėje akcijoje dalyvavęs vaikas grįš su Jolitos Girijotienės individualios įmonės „AIKA“ dovanotais suvenyrais, iš LR seimo nario Edvardo Žakario ir pačių muziejininkų paaukotų lėšų vaikai bus vaišinami saldėsiais, o UAB „Šiaulių knygrišykla“ mielai sutiko šią prasmingą akciją, jos rėmėjus ir dalyvių per edukacijas sukurtus darbelius įamžinti kalendoriuose. Tikimės, kad „Aušros“ muziejaus ir vaikų globos namų auklėtiniams neabejingų rėmėjų indėlis į prasmingą akciją leis kiekvienam vaikui pajausti, kad jo gerovė, mažos svajonės svarbios ir mums.

„Aušros“ muziejus viliasi, kad ši iniciatyva vyks ne vien prieškalėdiniu laikotarpiu, bet taps gražia tradicija – siekiama, kad vaikai ne vien iš Šiaulių apskrities globos namų, bet ir iš visos Lietuvos turėtų galimybę ištisus metus lankytis muziejuje, susipažinti su Šiaulių krašto istorija ir kultūra. Šį „Aušros“ muziejaus tikslą palaiko ir organizacija „Gelbėkit vaikus“ – vienintelė aljanso „Save the Children“ tikroji narė Šiaurės Rytų Europoje. Tikimasi, kad šis bendradarbiavimas efektyviai prisidės prie vaikų globos namų auklėtinių socialinės atskirties mažinimo, skatins užimtumą ir pažinimo siekimą.

Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus muziejininkė Romena Liakaitė, tel. (8 41) 43 36 80.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 30.06.2024 - 07.07.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1836102sec.