Trakuose lankytojams duris atvėrė pirmasis privatus Irklavimo muziejus [1]

Trakuose lankytojams duris atvėrė pirmasis privatus Irklavimo muziejus. Muziejaus steigėja ir direktorė Rima Karalienė sako, kad idėja įkurti Irklavimo muziejų kilo tuomet, kai asmeninė irklavimo kolekcija pasipildė unikaliais vienetiniais eksponatais, kurių negalima pamatyti niekur kitur ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Trakuose Irklavimo muziejus įkurtas neatsitiktinai. Nuo seno Trakai yra Lietuvos irklavimo sostinė, čia rengiamos ne tik tarptautinės regatos, bet ir pasaulio čempionatai.

Kolekcijoje - per 300 eksponatų iš viso pasaulio. Tai knygos, laikraščiai, žurnalai, prizai, medaliai, senoviniai treniruokliai, valčių elementai, irklai ir kiti daiktai, liudijantys ilgą šio sporto istoriją.

Muziejaus pasididžiavimas - dvi XIX amžiaus angliškos sportinės vienvietės valtys. Seniausias eksponatas - 1846 metais išleisto laikraščio iškarpa, vaizduojanti irklavimo varžybas. Vienas vertingiausių eksponatų - 1884 metų pasaulio irklavimo čempionato bilietas. Seniausia knyga - 1863 metais išleistas irklavimo pradžiamokslis „Rowing And Sailing".

Greta senovinių relikvijų eksponuojamos ir šių dienų knygos irklavimo tema. Muziejaus lankytojai gali patys išbandyti šiuolaikinius irklavimo treniruoklius.

Irklavimo muziejuje bus rengiamos parodos irklavimo tematika. Teminių vakarų metu bus galima susipažinti su video medžiaga.

Šiuo metu muziejuje veikia pirmoji pasaulyje paroda „Irklavimo sportas reklamoje". Parodoje eksponuojama 80 originalių reklaminių skelbimų nuo 1885 metų, kuriuose minimas irklavimo sportas. Paroda veiks iki gegužės 1 dienos. Ateityje planuojama surengti knygų, atvirukų, senų graviūrų parodas apie irklavimą.

„Tikimės, kad miesto svečius sudomins dar vienas turizmo objektas senojoje sostinėje - Irklavimo muziejus. Irklavimas ne tik sporto šaka, bet ir puikus reginys, pramoga. Juk sunku įsivaizduoti Trakų pilį be ją supančių ežerų ir sklendžiančių vandens paviršiumisportinių valčių", - sakė muziejaus direktorė, taip pat praeityje irkluotoja, Rima Karalienė.

Irklavimo sportas gimė Anglijoje 1829 metais. Lietuvoje pirmasis irklavimo klubas buvo įkurtas 1885-ųjų spalį.

Irklavimo muziejus dirbs kasdien nuo 11.00 iki 20.00 val. Adresas - Karaimų g. 93A, Trakai. Daugiau informacijos www.academia.lt.

Trakai TIC

[email protected]

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 Trakietis 12/10/2009 13:01 Nuostabus muziejus , jauki ir stilinga aplinka paliko neišdildomus įspūdžius. daug puikių eksponatų , matosi kad žmonės kurie tai daro sudėjo į tai visą širdį


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 30.06.2024 - 07.07.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR


Trakai TIC
,

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89313889sec.