Klaipėdos Akropolyje atidaryta fotografijų paroda Ugnies misterija

Klaipėdos „Akropolyje“, Vokiečių alėjoje, atidaryta Virgilijaus Jankausko fotografijų paroda „Ugnies misterija“. „Foto Cat“ studijai priklausančio fotografo darbuose atskleistos Juodkrantėje švęsto rudens lygiadienio akimirkos. Paroda tęsis iki kovo 1 dienos.

Rudens Lygiadienis švenčiamas rugsėjo 22 d. Dieną, kuomet susilygina diena ir naktis. Seniau šią dieną būdavo kūrenami laužai ir aukojama dievams. Tad laikantis senųjų tradicijų ir papročių rugsėjo 22-ąją Juodkrantė taip pat buvo nutvieksta laužų skleidžiamos šviesos ir šilumos.

Neringoje ši senovinė šventė jau kurį laiką švenčiama sudeginant nendrines skulptūras. Pavasarį tarptautiniame simpoziume sukurtos penkios nendrinės skulptūros Juodkrantėje esančią Gintaro įlanką puošė visą vasarą, o per Rudens Lygiadienį, įžengiant į niūrių, ilgų naktų laikotarpį, skambant folkloro dainoms, skulptūros buvo sudegintos.

Ugnies skulptūrosatspindi lietuvių tradicinės kultūros sąsajas su Senosios Europos kultūra, žmogaus ir gamtos harmoniją, kuri ir perteikiama fotomenininko darbuose.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00968313sec.