Savivaldybėje Kinijos Siameno miesto delegacija atidarė fotografijų parodą

Kelių dienų vizitui į Kauną atvyko Siameno (Kinija) miesto delegacija, kurią sudaro Siameno universitetų ir mokyklų dailės, meno, fotografijos, amatų profesoriai. Svečiai iš Siameno gruodžio 22-23 dienomis vieši Kaune.

Gruodžio 23 dieną Savivaldybėje, pirmo aukšto fojė, buvo atidaryta 30 fotografijų paroda, kurioje atsispindi Siameno socialinė, kultūrinė ir ekonominė plėtra. Šios nuotraukos padovanotos Kauno miesto savivaldybei.

Parodą atidarė ir su svečiais bendravo miesto Tarybos narys Steponas Vaičikauskas. Jis šių metų gegužės pabaigoje, birželio pradžioje viešėjo Kinijoje, Šanchajuje, susipažino su Siameno miesto vadovais ir pakvietė juos apsilankyti Kaune.

„Džiaugiuosi, kad atvykote į Kauną, dėkoju už parodą. Iš jos kauniečiai galės susidaryti nuomonę apie Siameno miestą, kuriame gyvena daugiau gyventojų negu visoje Lietuvoje. Būtinai perduokite nuoširdžius linkėjimus nuo manęs Siameno miesto merui, jo pavaduotojui ir visiems miesto vadovams.
Beje, su Kinijos piliečiu, kuris turi restoraną mano namų kieme, aš bendrauju beveik kasdien. Jis kalba lietuviškai, o aš kinų kalbos nemoku, tačiau mes susikalbame kitomis kalbomis", - kalbėjo S. Vaičikauskas.

Kinijos delegacijos vadovas S. Vaičikauskui įteikė suvenyrą ir savo paties tapytą vėduoklę, o S. Vaičikauskas - Kauno miesto herbą ir trumpai priminė Kauno miesto istoriją, pažymėjo, kad Kauno miesto savivaldai neseniai sukako 600 metų.

Svečiai iš Kinijos vizito metu apsilankys meno mokyklose, pakvies lietuvius menininkus atlikti dviejų savaičių arba dviejų mėnesių meninę praktiką Siamene

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.87267494sec.