Lietuva bandys pritraukti pasaulio kruizinius laivus

Vasario 26 d. susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius susitiko su JAV nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Lietuvoje Džonu Albertu Klaudu (John Albert Cloud) ir aptarė šalių dvišalio bendradarbiavimo transporto sektoriuje perspektyvas.

„Džiaugiuosi galėdamas priimti Jus ministerijoje ir pasinaudoti galimybe tiesiogiai padėkoti JAV ambasadai už pagalbą plėtojant mūsų šalių bendradarbiavimą transporto srityje“, - sakė susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius, susitikęs su JAV ambasadoriumi D.A. Klaudu. bei ambasados patarėju ekonomikos klausimais Danieliu Geidžu.

Susitikimo metu JAV pareigūnams buvo pristatyta Lietuvos transporto sektoriaus raida ir Susisiekimo ministerijos (SM) vykdomi tarptautiniai transporto projektai – europinės vėžės geležinkelio linija „Rail Baltica“, autokelių projektas „Via Baltica“ ir mišrių vežimų šaudyklinis traukinys „Vikingas“, kuriuo gabenami kroviniai nuo Klaipėdos jūrų uosto iki Iljičiovsko Juodojoje jūroje. Svečiai buvo informuoti apie planus susieti šio traukinio maršrutą su Vidurinės Azijos tarptautiniu transporto koridoriumi „Traceca“ ir taip Vidurinės Azijos kroviniams atidaryti patogų kelią į Skandinavijos ir kitas Europos šalis.

D. A. Klaudas ypač domėjosi informacija apie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto veiklą, modernizavimą ir plėtrą – planus pastatyti čia giliavandenį uostą. „Tai – nepaprastai patrauklus projektas, leisiantis žymiai padidinti jūsų uosto potencialą“, - pabrėžė JAV ambasadorius.

Susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius informavo ambasadorių D.A. Klaudą apie planuojamą pirmąjį Lietuvos susisiekimo ministro vizitą į JAV. Ministro vadovaujamos Lietuvos transporto specialistų ir verslininkų delegacijos tikslas – apsilankyti kruizinės laivybos parodoje ir konferencijoje Majamyje, kur A. Butkevičius pasakys kalbą Klaipėdos uosto parodos stende Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. Susisiekimo ministras taip pat planuoja susipažinti su Majamio uostu bei apsilankyti Vašingtone, kur numatomi susitikimai su JAV valstybinių institucijų atstovais, kuruojančiais transportą. Susitikimų metu bus derinamas laivų apmokestinimas, aptariamos Lietuvos galimybės plukdyti JAV krovinius į Rytų valstybes per Klaipėdos jūrų uostą, diskutuojama „atviro dangaus“ oro transporte bei privataus ir viešo kapitalo partnerystės vykdant transporto infrastruktūros projektus klausimais.

Dvišaliuose susitikimuose JAV taip pat numatoma pasidalinti patirtimi eismo saugos, eismo valdymo bei intelektualinių transporto sistemų srityse. Taip pat planuojami susitikimai su Pasaulio Banko (PB) atstovais, kurių metu aptarti PB ir SM bendradarbiavimą keičiantis patirtimi privataus ir viešo kapitalo modelio taikyme vykdant transporto ir komunikacijų infrastruktūros projektus.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6033051sec.