Kitąmet 36 Vilniaus vietose bus galima naudotis 300 oranžinių dviračių

Kitais metais sostinėje veiks automatinė oranžinių dviračių mainų sistema, kuri leis lengvai ir patogiai naudotis vienu iš 300 dviračių, esančių 36 miesto vietose. Sistemą diegs konkursą laimėjusi Prancūzijos įmonė „JCDecaux“.

„2001 metais buvome vieni pirmųjų pristatę miesto dviračius Europoje. 2007 metais miestas turėjo galimybę diegti analogišką Paryžiui, Briuseliui ar Londonui sistemą, tačiau naujai išrinkta miesto taryba projekto nepatvirtino, nepaisant to, kad daugiau kaip 90 proc. vilniečių pasisakė už tai, kad oranžiniai dviračiai būtų grąžinti į miestą.

Pagaliau galime patvirtinti, kad oranžinis grįžta į Vilnių – jau kitais metais projektas pagaliau bus įgyvendintas“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Pasak „JCDecaux Lietuva“ vadovės Žanetos Fomovos, šie dviračiai bus itin saugūs, tvirti ir patikimi, nes sukurti specialiai miesto dviračių mainų sistemai.

„Analogiška sistema jau veikia Briuselyje, Paryžiuje, Dubline, Vienoje, Liuksemburge, Geteborge, Liublianoje ir kituose Europos ir pasaulio miestuose“, - sakė Ž.Fomova.

Dviratį galės paimti bet kas, turintis banko arba Vilniečio kortelę. Dviračiais bus galima naudotis nuo kovo 15 iki spalio 15 dienos, arba tol, kol leis oro sąlygos.

Planuojama, kad pirmąją valandą dviračiu bus galima naudotis nemokamai. Antroji valanda kainuos 10 litų, trečioji ir tolesnė – po 15 litų. Kainodarai turės pritarti Vilniaus miesto savivaldybės taryba.

Bendrovė „JCDecaux“ sistemą diegs mainais į reklamos plotus, tad projektas miestui papildomai nekainuos.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16255403sec.