Indonezijoje ir Vietname kobrų mėsa naudojama mėsainiams gaminti

Indonezijos ir Vietnamo restoranuose mėsainiams gaminti naudojama kobrų mėsa. Vietiniams gyventojams tai nieko neįprasto – kobrų mėsa laikoma ypatingu delikatesu. Visai kitaip į tokį maistą reaguoja europietis, kuriam kobra visų pirma yra egzotinė gyvatė. Kobrų fermos maitinimo įstaigoms kasdien tiekia tūkstančius kobrų. Kobros užmušamos kirviu, o oda nudiriama aštriu peiliu.

Kobros mėsa yra verdama, kepama arba užpilama spirituotu tirpalu. Kobros širdis ir kraujas naudojami įvairioms ligoms gydyti. Restoranuose patiekalą iš kobros mėsos galima užsisakyti už 20 eurų. Patiekalai iš kobros mėsos per pastaruosius metus smarkiai išpopuliarėjo.

Iš kobros odos daromos rankinės, diržai ir kiti gaminiai, tačiau turistams iš Europos šalių nepatariama pirkti šiuos gaminius, kadangi už jų įsivežimą į Europą gresia didelės piniginės baudos ir konfiskacija. Tad mėgaukitės patiekalais iš kobros mėsos, tačiau suvenyrų iš kobros odos geriau nepirkite.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jezupovas (Juzefovas) parks TAKA
Jezupovas (Juzefovas) parks ir veidots 19. gadsimtā holandiešu stilā, mūsdienās ir saglabājusies tikai neliela daļa no muižas parka. | Skatīt vairāk
Lazdukalna skatu tornis TAKA
Skatu tornis atrodas dabas parka “Daugavas loki” teritorijā, Daugavas kreisajā krastā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26460791sec.