Ispanijos provinciją Valensiją, kuri yra Viduržemio jūros pakrantėje į pietus nuo Katalonijos, galima drąsiai laikyti paella gimtine. Ji dažnai gaminamas restoranuose ant vieno metro pločio keptuvių. Paella pasaulio čempionatai, kurių metu išrenkami geriausi virėjai, vyksta Valensijos apylinkėse esančioje Suecoje. Jau 9 amžiuje maurai pradėjo auginti ryžius Valensijos apylinkėse. Valensija ir dabar garsėja didžiausiomis ryžių plantacijomis visoje Ispanijoje. Vietiniai darbininkai sumaišė ryžius su viskuo, kas pakliuvo po ranka – vištiena, triušiena, sraigėmis ir pupomis. Patiekalą reikia kepti aliejuje. Jis valgomas kaip kasdienis patiekalas. Daugelis kelionių vadovų norintiems paragauti tikros paella pataria apsilankyti Valensijos restorane La Pepica. (www.lapepica.com).
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.