Birželio karščiai vasarotojų Lietuvoje nesulaikė: tūkstančiai pasirinko kupoliauti svetur

Vienos populiariausių lietuviškų švenčių – Joninėmis, Rasomis arba Kupolinėmis – vadinamos birželio 24-osios tradicijos keičiasi. Vis daugiau žmonių šventinį laisvadienį atostogauja ir trumpiausią metų naktį pasitiks užsienio kurortuose.

Kuria savo tradicijas

Nors Lietuvoje birželis lepino tropikų šiluma, tūkstančiai žmonių kupoliauti išvyksta į pietų šalis: renkasi Turkiją, Graikiją, Ispaniją, Egiptą, Bulgariją ir Italiją, Kiprą. Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ duomenimis, šiuo metu vasarotojų užsienyje – daugiau nei 4 tūkst. Beveik trečdalis jų – šeimos su mažais vaikais.

„Turime pripažinti, kad tradicinių švenčių minėjimo įpročiai keičiasi. Kelionėse šeimos renkasi kurti savas kupoliavimo tradicijas – poilsiauja, grožisi mūsų akiai egzotiškais kraštais bei gamta. O kai kurie netgi pina vainikus ir taip stebina vietinius“, – sako „Tez Tour“ Produkto skyriaus vadybininkė Akvilė Barakauskaitė.

Paparčio žiedo ieškos Turkijoje

Daugiausia poilsiautojų iš Lietuvos Kupolines švęs Turkijoje – ši šalis jau ne vienerius metus yra populiariausia vasaros atostogų kryptis. Turkija stebina kurortų, kuriuose svetingai lietuvius pasitinka vietiniai, gausa. Daugiausia atostogautojų renkasi Antaliją, Alaniją, Kemerą, Beleką, Sidę.

„Turkijoje kupoliauti pasirinko beveik pusė visų atostogautojų. To priežastis – milžiniška viešbučių, kurortų pasiūla, kuri gali patenkinti įvairaus amžiaus poilsiautojų poreikius: ir tėvų, ir vaikų, ir senelių, ir audringo naktinio gyvenimo ištroškusio jaunimo“, – sako A. Barakauskaitė.

Taip pat gausus skaičius atostogautojų rinkosi ir kitus pamėgtus kurortus: Peloponesą, Kretą ar Rodą Graikijoje, Varną ir Burgasą Bulgarijoje, Šarm Aš Šeichą ir Hurgadą Egipte, Markės regioną Italijoje, Ispanijos Maljorkos salą ir Kiprą.

Derina laisvę ir saugumą

Keičiasi ne tik tradicinių švenčių minėjimo, bet ir keliavimo įpročiai. Populiarėja naujas kelionių tipas, kuomet kelionių organizatorius skraidina svetur ne užsakomaisiais, o reguliariaisiais skrydžiais. Keliautoju bei atostogomis pasirūpinam „nuo... iki...“, t. y. užtikrinamas apgyvendinimas ir pervežimas iš oro uosto į viešbutį ir atgal, taip pat į kelionę įtrauktas maitinimas ir kitos kelionių organizatorių teikiamos paslaugos. Vienintelis atostogų ingredientas, kuris skiriasi, yra skrydis. Tačiau ir šiuo atveju kelionių organizatorius pasirūpina maksimaliai komfortišku skrydžio variantu – juk atostogos, poilsis.

„Tokios kelionės turi daugiau lankstumo, jų nereikia planuoti ypatingai iš anksto. O nuvykęs į atostogų vietą turistas mėgaujasi atostogomis taip, kaip įpratęs“, – sako „Tez Tour“ atstovė. Pasak jos, iškeliauti švęsti Joninių svetur dar būtų galima pasinaudojus šia jungtine – skrydis reguliariaisiais skrydžiais + kelionių organizatoriaus aptarnavimas – paslauga. Mat suformuotų kelionių paketų šiam savaitgaliui nebėra.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19527411sec.