«Šiaulių dienos» – subalansuota šiauliečiui, bet tinka ir svečiui

2019 m. rugsėjo 5–7 dienomis į Šiaulius grįžta miesto šventė „Šiaulių dienos 783“. Renginių organizatorius – Šiaulių kultūros centras – kviečia keliauti su skambiu šūkiu #AšesuŠiauliai, kuris jau nuo metų pradžios vartojamas įvairiuose renginiuose ir iniciatyvose. „Šiaulių dienoms“ skirti renginiai drieksis visame mieste, bet eisena, įsimintinas šventės atidarymas, koncertiniai pasirodymai su garsiausiais šalies atlikėjais ir svečiais iš užsienio, kaip ir praėjusiais metais, šurmuliuos Šiaulių arenos prieigose. Šiandien pagrindinėje renginio vyksmo vietoje vykusioje spaudos konferencijoje skambėjo grupės „Vairo“ atlikėjo Rolando Janušo, „Šiaulių dienų“ dalyvio, dainos,  aptartos naujovės, pristatyta šventinė programa. Organizatoriai viliasi, kad miesto šventės leis šiauliečiams ir svečiams pajusti miesto pulsą, tapti ne tik gimtadienio šventės, bet ir Šiaulių miesto ambasadoriais.  

Šventės rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras, partnerė – Šiaulių arena.


„Šiaulių dienos“ – didžiausia Šiaulių miesto šventė. Miesto mero Artūro Visocko pasiūlytas šventės šūkis „Aš esu Šiauliai“ skatins atsigręžti į visus šiauliečius – gyvenančius, kuriančius, dirbančius Šiauliuose ar kitame Lietuvos mieste, užsienyje. „Miesto identitetą kuria ne kas kitas, o patys gyventojai. Čia gimstame, mokomės, dirbame, kuriame šeimas, miestą ir, galima sakyti, save. Miestas yra toks, kokie esame mes. Džiaugiuosi, kad „Šiaulių dienos“ tampa savastimi, džiaugiuosi, kad jos vėl bus prie Šiaulių arenos. Tikimės, kad parengta šventės programa pasieks kiekvieno mūsų širdį“, – sako Šiaulių miesto savivaldybės Žmonių gerovės ir ugdymo departamento direktorė Asta Lesauskienė.  

Iliustruoti miesto šventės šūkį ryžosi šiaulietis Vilmantas Dambrauskas, kuris per savo, kūrėjo, prizmę pažvelgė į Šiaulius. „Šventės įvaizdis atspindi miesto strategiją – miestas sudėtingas gyvas organizmas, susidedantis iš įvairiausių dalių ir detalių, atskirų miestiečių ir susijungusių į kolektyvines veiklas žmonių, kurios visos vienodai svarbios, – teigia dizaineris. – Grafiniai miesto simboliai ir veiklas nusakantys piešiniai sutalpinti atnaujinto Šiaulių miesto ženklo kontūre, pabrėžiant mūsų šaknis ir bendrą likimą.“ „Šiaulių dienos“ sujungia miestiečius bendrai veiklai – šventei, išjudina miestą, įkvepia jam gyvybės ir leidžia pulsuoti įtemptu ritmu.

Siekdami sukurti bendrą šventės jausmą ir laukti jos dar intensyviau, organizatoriai kviečia įsigyti specialius šventinius marškinėlius ir puoštis jais, skleisti žinią, kad esate šiaulietis ir drauge kviesti į miesto gimtadienį. „Marškinėliai – savotiškas kvietimas, juk juos apsivilkę reklamuojate „Šiaulių dienas“, kviečiate drauge smagiai praleisti laiką“, – įsitikinusi Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė. O veiklų bus išties daug ir įvairių. „Džiugu, kad daugelis miesto įstaigų, nevyriausybinių organizacijų, kūrybininkų organizuoja renginius ir papildo miesto šventės programą. Ir didelis, ir mažas renginys reikšmingas, praturtinantis mūsų kasdienybę, paįvairinantis miesto gimtadienio šventę. Kviečiu kiekvieną asmeniškai eiti, dalyvauti, stebėti, klausytis ir kurti, juk tiek daug parodų atidarymų, ekskursijų, pristatymų, koncertų...“, – kviečia D. Bačiulė.

Miesto šventė prasidės Šiaulių miesto savivaldybės mero padėkos vakaru rugpjūčio 5 d. Šiaulių arenoje. Jo programoje numatyta Šiaulių miesto garbės piliečio inauguracija ir dviejų dalių šventinis koncertas. „Šiais metais Mero padėkos vakaras organizuojamas visai miesto bendruomenei. Tai  vienas svarbiausių miesto šventės renginių, kurio metu vyks iškilminga  miesto Garbės piliečio, neeilinės asmenybės, savo idėjomis, darbais ir siekiais kūrusio, kuriančio Šiaulius,  inauguracija,  koncertas, kuriame dalyvaus: Šiaulių kamerinis orkestras (meno vad. R. Šumila), Šiaulių bigbendas (meno vad. R. Ašmanis), Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė Viktorija Miškūnaitė (sopranas), Latvijos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai tenorai Guntars Rungis, Nauris Puntulis ir Miervaldis Jenčs, Vilhelmas Čepinskis (smuikas), Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (meno vad. R. Admomaitis), grupė „Vairas“, Gytis Paškevičius ir LRT projekto „Du balsai – viena širdis“ duetas Aurelija ir Rapolas Meškauskai“, – sako Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gėrovės ir ugdymo departamento Kultūros skyriaus vedėja Daina Kinčinaitienė.  

Šiaulių arenos direktoriaus pavaduotojas veiklos ir strateginės plėtros klausimams Gintaras Radavičius teigė besidžiaugiantis kad ir „Arena yra Šiauliai“ ir paragino miestiečius entuziastingai dalyvauti mero padėkos vakare bei nieko nelaukiant „Ticket Market“ interneto svetainėje ar bilietų pardavimo vietose įsigyti bilietus-kvietimus į renginį nemokamai. „Nors arena išties didelė, tikiuos, ji bus per maža“, – ir rimtai, ir juokais kalbėjo G. Radavičius.  

Iškilmingai startavę, šiauliečiai atžygiuos ir į rugsėjo 6 dieną, penktadienį, kada prasidės kiti šventiniai renginiai. Iškilmingas eisenos ir motorizuotos kolonos paradas startuos 19 val. Organizatoriai įsitikinę, kad vėlesnis laikas suteiks miestiečiams daugiau komforto, nes leis atsipūsti po darbo dienos, suteiks galimybę šventiškai nusiteikti smagiam miesto gimtadieniui. „Eisenos ir motorizuotos kolonos dalyvius kviečiame pasistengti ir kūrybiškai pasižiūrėti į paradą. Pačius originaliausius, sumaniausius, labiausiai nustebinusius vertinimo komisija apdovanos ypač vertingais rėmėjų įsteigtais prizais. O kad paliktume intrigos, kol jų neatskleisime“, – šypsosi šventės koordinatorė Edita Smindriūnaitė.

Paradas,  startavęs Tilžės g. nuo Ragainės progimnazijos, atžygiuos iki pat Šiaulių arenos, kur ir vyks didysis šventinis koncertas, kuriame pasirodys grupės „DAGAMBA“ (Latvija), „Golden Parazyth“, „Rondo“ ir „G&G Sindikatas“. Šventinius koncertus ves šiaulietė, režisierė Lina Jankauskaitė drauge su aktoriumi Mariumi Jampolskiu. Viso vakaro metu veiks ir maisto ant ratų kiemas, kuriame bus galima paragauti išskirtinių patiekalų, o atrakcionų, virtualiosios realybės ir batutų pramogos kvies padūkti mažuosius šventės dalyvius.

Rugsėjo 7 d., šeštadienį, miesto bulvare įrengtoje scenoje pasirodymus atliks „Rudens mozaikos 2019“ dalyviai. Mėgėjų meno festivalis startuos penktadienį ir džiugins klausytojus iki pat šeštadienio vakaro. Talkšos ežero pakrantėje vyks pilietiškumo žaidynės, kuriose kariškių, policininkų, ugniagesių, pasieniečių ir medikų parengtas užduotis vykdys ne tik iš anksto užsiregistravusios komandos, bet ir pavieniai šventės lankytojai. Rimtosios muzikos gerbėjus kvies koncertas, skirtas Jėzuitų misijos Lietuvoje 450-osioms metinėms paminėti, kuriame skambūs atlikėjų balsai sklis Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo bažnyčioje.

Artėjant vakarui į Šiaulių arenos prieigas vėl kvieste kvies išskirtinis šventinis koncertas, kuriame pasirodys grupės „Carnival Youth“ (Latvija), „ba.“, Monique, Donatas Montvydas su gyvo garso grupe ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. O vakarą vainikuos muzikinis fejerverkas ir dūzgės su Leonu Somovu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.46165705sec.