Turizmo parodoje «Vivattur 2011» pristatytas sveikas ir prasmingas poilsis Trakuose

 Vasario 25 – 27d., Vilniuje „Litexpo“ parodų rūmuose jau 17 kartą vyko viena didžiausių ir labiausiai lankomų tarptautinių turizmo, sporto ir laisvalaikio parodų Baltijos šalyse „Vivattur 2011“. Tarp 172 dalyvių iš 17 pasaulio šalių didelio lankytojų susidomėjimo susilaukė Trakų stendas iš tolo užburiantis parodos svečius dvelkiančia vasaros šiluma, ežerų gaiva, istorijos ir gamtos harmonija o kartu pristatantis daug naujovių turistams.

Šių metų paroda skirta vietinio ir sveikatos turizmo populiarinimui, tad Trakų Turizmo Informacijos stende be dalinamos medžiagos apie aktyvaus poilsio galimybes ir naujus maršrutus, savo naujoves pristatė sveikatingumo centro Trasalis Resort & Spa darbuotojai.

Parodos atidarymą pagerbė svečiai: Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorė Raimonda Balnienė, Ūkio ministerijos kancleris Gediminas Miškinis, Vilniaus meras Raimondas Alekna. Prie Trakų stendo juos spalvingai sutiko Trakų rajono savivaldybės meras Vincas Kapočius, mero patarėja Teresa Solovjova, administracijos direktorius Kęstutis Ramanauskas, direktoriaus pavaduotoja Irena Narkevič, Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas, Turizmo informacijos centro direktorė Laima Balčytienė su centro darbuotojomis, o Karaimų tautinio šokio kolektyvo „Sanduhač“ paruošta programa bei kulinarinis paveldas – kibinai, lyg tiltas per šimtmečius sujungė didingą praeitį su šia diena, primenant kad Trakai tikrai turi kuo pasididžiuoti.

Šiemet Trakų Turizmo Informacijos centras lankytojams paruošė tikrai turtingą ir interaktyvią programą. Pirmąją parodos dieną turizmo agentūroms ir gidams skirtoje Trakų TIC surengtoje dviejų valandų konferencijoje buvo pristatyta nauja internetinė svetainė www.trakai-visit.lt, šių metų renginiai, naujos pažintinės edukacinės programos po Trakus ir apylinkes. „Trakai tai ne tik pilis, esame turtingi savo tautų kultūra, istorija, gamta, čia verta pasilikti ilgiau, pailsėti aktyviai, sveikai ir prasmingai“ – konferencijos metu sakė Trakų TIC direktorė Laima Balčytienė.

Trakų vasaros sezoną šiemet atidarys unikalus šviesos ir muzikos spektaklis natūralioje aplinkoje „Trakų legendos“, birželio mėnesį taip pat vyks 49 tarptautinė irklavimo regata „Gintariniai irklai“, o kaip pranešė Trakų istorinio nacionalinio parko atstovės liepos mėnesį planuojamas šiuo metu restauruojamo Užutrakio dvaro komplekso atidarymas. Kaip ir kiekvieną vasarą, šiemet irgi Trakų ežerais plauks didelė muzikos banga: tai ir kamerinės muzikos koncertų ciklas „Užutrakio vakarai“, ir Jazz Fiesta laive Galvė, Tarptautinis festivalis „Mes sveikinam Trakus“ bei daug kitų muzikinių ir kultūrinių renginių, kurie džiugins ne vieną ausį ir širdį. Pasirinkimas didelis. Pažintinų maršrutų irgi padaugėjo. Trakų turizmo informacijos centras skatina sveiką ir parsmingą poilsį, todėl paruošė du turistinius maršrutus – „Po angelų sparnu“ bei „Romantiškasis Vilkokšnis“, suteikiančius išskirtinę galimybę susipažinti su Trakų krašto gamta, paveldu bei jos žmonių idėjomis keliaujant dviračiu, pėsčiomis ar plaukiant vandens transportu. Detalius šių bei kitų maršrutų aprašymus galima rasti taip pat naujoje centro internetinėje svetainėje www.trakai-visit.lt, kurią galėjo išbandyti kiekvienas norintis tiesiogiai parodoje pasinaudojant Trakų stende įrengtu infoterminalu.

Savo naujoves konferencijoje pristatė Trakų krašto verslo atstovai: „Trasalis Trakai resort & SPA“, „Kempingas Slėnyje“, Kybynlar, vienintelis Lietuvoje Irklavimo muziejus, „Seboji kibininė“, restoranas „Trakų Galvė“.

Šeštadienis ir sekmadienis buvo pilni staigmenų mažiems ir dideliems.
Žaidimas „Atrask Trakus Vivatture“ paskatino pasiteltki sumanumą, kad kitų Lietuvos miestų stenduose ir informacinėje medžiagoje rasti kuo daugiau lankstinukų ir kitos informacijos apie Trakus. Pirmos vietos laimėtojui atiteko ypatingas Oreivystės centro įsteigtas prizas - skrydis oro balionu, antros vietos – apsilankymas vienoj iš „Kempingas slėnyje“ pirčių. Šeimos konkursų metu vaikai kartu su tėveliais buvo skatinami bendradarbiauti ir išreikšti savo kūrybiškumą piešiant Trakų salos pilį ir sugalvojant Trakų miestui šūkį. „Trakai – jėga! Jų neužkariaus niekada“, „Trakai – sielos ramybei skirta vieta“, „Kiek ėmė – nepaėmė, kiek ims – nepaims“ – tai tik keletas iš jų.

Didelio lankytojų dėmesio taip pat susilaukė viktorina, kurios metu dalyviai turėjo įsidėmėti iš nuotraukų Trakų lankytinas vietas ir jas atpažinti.

Kasmet Trakus aplanko vis daugiau svečių iš Lietuvos, kurie dalį savo atostogų planuoja iš anksto, kreipiasi į turizmo informacijos centrą. Vis dažniau turistus domina aktyvaus ir prasmingo laisvalaikio praleidimo formos ir galimybės. 2010 metus palyginus su 2009 Lietuvos turistų skaičius Trakų krašte išaugo apie 20%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.33400512sec.